Cyklistické dresy již od 499 Kč. Zobrazit více.

Rady a tipy
Jak vybrat
Jak se vybavit

Chystáte se letos poprvé na kolo? Jakou cyklistickou výbavu byste neměli zapomenout?

31. 3 .2024   3 minuty čtení

Pokud máte v plánu vydat se letos poprvé na kolo, je důležité zajistit si správnou cyklistickou výbavu, abyste si mohli užít pohodlnou a bezpečnou jízdu. Nejste si jistí, co by mělo být na vašem seznamu? Nebojte se, máme pro vás připravený seznam nezbytné výbavy, kterou byste neměli zapomenout!


Oblečení na kolo

Cyklistické oblečení je klíčové pro pohodlnou a efektivní jízdu na kole, zejména pokud se chystáte na delší výlety. Zvolte oblečení vyrobené z prodyšných materiálů, které odvádějí pot od těla a udržují vás suché. V létě se vyhnete přehřátí volbou lehkých a prodyšných materiálů, zatímco v chladnějších měsících vrstvěte oblečení, abyste se mohli snadno přizpůsobit změnám teploty.

Největší prodyšností v případě teplého počasí disponují dresy s technologií OPTI-DRY, při nižších teplotách je dobré sáhnout po dresech s technologií MERINO WOOL. Vždy se hodí s sebou přibalit cyklistickou vestu, nebo lehkou cyklistickou bundu v případě náhlé změny počasí, například Kilpi FLOW-M/W (dostupné v dámské i pánské variantě), nebo pánskou nepromokavou cyklo bundu Kilpi EMERGENCY-M.Nezapomeňte také na cyklistickou přilbu.

 Více o tom jak se obléct na kolo se dozvíte v následujícím článku.

Přečtěte si několik recenzí na cyklistické produkty Kilpi

Milan Damek - Test cyklistických kraťas se šlemi, dresu a cyklo brýlí

Soňa Jurková - Test MTB cyklo kraťas TRACKEE-W a cyklo dresu

Jakub Merle - Tvrdý test cyklo produktů na HERO DOLOMITES SUDTIROL

Luboš Seidl . Test ultra-lehké cyklo bundy RAINAR-M

Petr Hvolka - Recenze cyklistické bundy ZAIN-M

Doplňky na kolo

Kromě oblečení je důležité mít také správné doplňky na kolo, které zlepší vaši jízdní pohodu a bezpečnost. Mezi nejdůležitější doplňky patří osvětlení pro zvýšení viditelnosti v provozu, zvonek a košík na cyklistickou láhev na vodu, abyste zůstali hydratovaní během celé jízdy.

Povinná výbava kola

Před každou jízdou je důležité zkontrolovat funkčnost kola, zejména brzdy. Kolo musí mít výbavu kola dle předpisů Policie ČR. Tato výbava zahrnuje například reflexní prvky a funkční přední a zadní světlo za snížené viditelnosti. Důkladná kontrola této výbavy vám zajistí bezpečnou jízdu.

Co si vzít jako základ k opravě kola na cestě

Nikdy nevíte, kdy se na cestě objeví technická závada na kole. Proto je důležité mít s sebou multiklíč, pumpu a náhradní duši, případně lepení. Tímto vybavením budete schopni zvládnout drobné opravy na cestě a pokračovat ve své jízdě bez problémů. Nezbytným doplňkem je také mobilní telefon, který poslouží v případě většího problému.

Voda a tyčinky jako základ hydratace a energie

Nezapomeňte také na dostatečnou hydrataci a energii během jízdy. S sebou si vezměte láhev s vodou nebo iontovým nápojem, banán, tyčinky, které vám poskytnou potřebnou energii pro celou jízdu.


S tímto seznamem nezbytné cyklistické výbavy se můžete bezpečně vydat na svou první cyklistickou dobrodružnou výpravu. Nezapomeňte si užít každý okamžik a bezpečnou jízdu!

Článek pro Vás připravil:

 
Ambasador Kilpi Racing TEAMu

Viktor Klos

Vytrvalostní sportovec se závodní DNA, kterou uplatňuje zejména v horské cyklistice.
Více o Viktorovi

Mohlo by vás také zajímat
Kilpi pomáhá: Zpět na Ukrajinu
O Kilpi Novinky z Kilpi
Kilpi pomáhá: Zpět na Ukrajinu
7. 3 .2024   1 minuta čtení
Kilpi LC Ladies na Lysacupu
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Kilpi LC Ladies na Lysacupu
7. 3 .2024   3 minuty čtení
Kilpi na konferenci „Minové nebezpečí na Ukrajině a děti“.
Novinky z Kilpi Veletrhy
Kilpi na konferenci „Minové nebezpečí na Ukrajině a děti“.
15. 2 .2024   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se