O Kilpi
Novinky z Kilpi

Kilpi pomáhá: Zpět na Ukrajinu

7. 3 .2024   1 minuta čtení

Kde se pomáhá?

Kroky Cesty naděje života směřují tentokrát do dětského centra, kde jsou ti, kteří se už nemají kam vrátit. Jejich domovy byly zničeny válkou. Většinou se jedná o děti s matkami, jejichž otcové padli v boji nebo stále bojují. Další zastávkou organizace budou ozdravovny pro ty, ke kterým válka nebyla milosrdná. V těchto ozdravovnách se nacházejí také senioři, buď nemocní, nebo již bez domova.

Veze se vše potřebné, ale něco i pro radost

Organizace veze nejen naše oblečení – mikiny do ozdravoven, malé sobíky pro radost dětem, ale také spoustu dalších důležitých věcí. Vezou, pro nás běžné, hygienické potřeby, prací prášky nebo třeba vlhčené ubrousky, mýdlo, zubní pastu.. Nepřehlédnutelné v naložených autech jsou potřebné zdravotní pomůcky, jako jsou chodítka, berle, sedátka k hygieně, vozíky, obvazový materiál a mnoho dalšího. Pro děti vezou aktovky a batohy, psací potřeby, hračky. Po nejmenší děti pak pleny, jídlo, kaše a mléka.

Díky speciálním chladícím vozům, které organizace obdržela, mohou na Ukrajinu nyní dovážet také jídlo a uzeniny, které by se při běžném převozu zkazily. Je až neuvěřitelné cítit z fotek lidí, ke kterým se pomoc dostane, vděk a naději.

Shrnutí

Jsme rádi, že víme, kam naše pomoc směřuje a můžeme být v kontaktu přímo s těmi, kteří jezdí na Ukrajinu, do vytypovaných oblastí, kde je to nejvíce potřeba. Jsme rádi, že týmu organizace, Cesta naděje života, i jejich dobrovolníkům můžeme poskytnout pohodlné a odolné oblečení pro jejich cesty. Nikdy totiž neví, co je přesně čeká. Není vždy lehké odjet od vlastní rodiny, pomáhat ve stále nebezpečné Ukrajině a nebýt si jistý termínem návratu.

Jejich energie a odhodlání jsou úžasné, držíme vám palce!

Fotky a videa z cest Cesty naděje můžete sledovat zde: https://cestanadejezivota.cz/.

Mohlo by vás také zajímat
Kilpi na konferenci „Minové nebezpečí na Ukrajině a děti“.
Novinky z Kilpi Veletrhy
Kilpi na konferenci „Minové nebezpečí na Ukrajině a děti“.
15. 2 .2024   1 minuta čtení
Milan Damek: MTB sezóna 2023 v číslech
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Milan Damek: MTB sezóna 2023 v číslech
1. 2 .2024   2 minuty čtení
Petr Czilling: Skialp trip do Rakouska
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Petr Czilling: Skialp trip do Rakouska
15. 1 .2024   5 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se