Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Kilpi LC Ladies na Lysacupu

7. 3 .2024   3 minuty čtení

Co je to Lysacup?

Lysacup je zimní etapový závod (listopad – únor) v běhu na Lysou horu (2 etapy jsou na Velkém Javorníku) v Beskydech. Každý víkend se vybíhá z jiného místa, kdy probíhá soutěž jednotlivců i týmů.

Jak to začalo?

Brzy po té, co organizátoři vyhlášeného zimního seriálu v běhu do vrchu – LYSACUPU zveřejnili, že v letošním ročníku bude premiérově vyhlášena i soutěž ryze ženských týmů, se v hlavě naší ambasadorky, zkušené multifunkční sportovkyně (běh, kolo, tenis, sport všeho druhu) Kači Hollé zrodila myšlenka sestavit Kilpi LC Ladies tým s ambicemi, bojovat o co nejlepší umístění.

Oslovila proto kamarádky, které spojuje láska k horám, přírodě a především k běhu a se kterými se zná už mnoho let. A první listopadovou neděli se již holky zúčastnily v téměř kompletním složení úvodního prologu na Velký Javorník. A nejen zúčastnily, ale dokázaly mezi ženskými týmy rovnou zvítězit, před největšími soupeřkami celého ročníku, holkami z CK Frenštát Wonder Women.

Šňura pokračovala

Protože ale vítězná šnůra pokračovala i v dalších etapách, byť v té třetí, mistrovské z Janovic se musely o pomyslné zlato podělit právě s holkami z Frenu, stávala se stále reálnější myšlenka na ovládnutí celého 16ti dílného seriálu.

Navíc naše holky začaly čím dál výrazněji útočit na přední příčky soutěže jednotlivců.

Už 4. etapu v náročných sněhových podmínkách ovládla Eliška Kaniová, která kvůli LYSACUPU každý víkend dojížděla až z Lipové-lázní, a šňůrou několika dalších vítězství v lednu (včetně speciální etapy 3 v 1) si zajistila růžový trikot pro nejlepší závodnici, který již do konce seriálu nikomu nepůjčila.

Její kamarádka Kristýna Otevřelová také nezůstala pozadu, probojovala se na stříbrnou pozici, kterou pak po velkém boji uhájila až do poslední etapy z Malenovic. Největší opory týmu Kristýna s Eliškou také jako jediné absolvovali všech 17 etap a třeba ve dvojdílné časovce na Velký Javorník předvedly i skvělou spolupráci na trati.

Kapitánka týmu Káča Xena Hollá se také nenechala zahanbit a od první etapy ovládla kategorii "zralých žen". Bronz ve stejné kategorii pak dokázala v závěrečné etapě, i přes svůj zdravotní handicap, vybojovat Míša Bohmová.

V lednu se k týmu přidala další sehraná dvojice Kačka Klepáčová s Verčou Siebeltovou, a přestože na výraznější umístění v jednotlivcích už neměly nárok, byly pro tým velkým přínosem několika umístěními v TOP 10. Kačka dokonce přidala i jedno stříbro z etapy.

Další Katka týmu - Piechowicz skončila v nejnabitější ženské kategorii celkově 10.

A zapomenout nesmíme ani na Péťu Ševčíkovou, která sice díky nadcházejícím mateřským povinnostem nemohla předvést co dokáže, ale tým podporovala alespoň účastí jako chodec, fanoušek a nosič náhradního oblečení.

Shrnutí

Všem holkám děkujeme za skvělé výkony, KILPI za vydatnou podporu, Radimovi Chytřinskému za fotodokumentaci během celého seriálu a v neposlední řadě patří velké díky všem, co nám drželi palce a povzbuzovali nás.

Věříme, že v podobném složení budeme o přední příčku od listopadu bojovat i v dalším ročníku LYSACUPU 2024/2025.

Mohlo by vás také zajímat
Kilpi na konferenci „Minové nebezpečí na Ukrajině a děti“.
Novinky z Kilpi Veletrhy
Kilpi na konferenci „Minové nebezpečí na Ukrajině a děti“.
15. 2 .2024   1 minuta čtení
Milan Damek: MTB sezóna 2023 v číslech
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Milan Damek: MTB sezóna 2023 v číslech
1. 2 .2024   2 minuty čtení
Petr Czilling: Skialp trip do Rakouska
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Petr Czilling: Skialp trip do Rakouska
15. 1 .2024   5 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se