Novinky z Kilpi
Veletrhy

Kilpi na konferenci „Minové nebezpečí na Ukrajině a děti“.

15. 2 .2024   1 minuta čtení

Rádi jsme přijali pozvání na konferenci, kterou pořádala organizace Cesta naděje života, s názvem „Minové nebezpečí na Ukrajině a jeho dopad na děti“.

Zajímaví hosté, zajímavá témata. Neřešily se aktuální boje, ale nebezpečí nejen pro děti, ale pro všechny obyvatele Ukrajiny. K situaci a pomoci se vyjadřovali například zástupci Ministerstva obrany ČR, zmocněnec Nejvyšší rady Ukrajiny pro lidská práva, Ministerstvo vnitra ČR, Pyrotechnická služba ČR, Úřad komisaře pro děti SR, ale také dětská psycholožka, člen armádních záloh ČR a český voják od Bachmutu a další.

A ke konkrétnímu tématu konference: můžeme být rádi, že se naše děti učí ve školách, že můžou jít ze školy na oblíbené kroužky, hrát si venku s kamarády a pak jít domů, spát do svých postelí – vše relativně v bezpečí. Děti na Ukrajině se už neučí ve školách, ale v „bezpečnějším“ prostředí – v metru. Nechodí na kroužky a nemohou si hrát bezpečně venku kolem svých domovů. Neučí se úplně vše, co by chtěli, ale učí se rozpoznávat nášlapné miny, granáty, miny nebo pumy, právě pomocí pexesa, které pro ně vzniklo díky Cestě naděje života. Učí se jak reagovat když nastane výbuch, když se někdo v jejich blízkosti zraní – což bohužel není výjimečná situace, ale téměř každodenní stav.

Jsme rádi, že můžeme alespoň malý komfort dopřát obyvatelům Ukrajiny díky darovanému oblečení.

Odkaz na reportáž České televize: zde

Mohlo by vás také zajímat
Milan Damek: MTB sezóna 2023 v číslech
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Milan Damek: MTB sezóna 2023 v číslech
1. 2 .2024   2 minuty čtení
Petr Czilling: Skialp trip do Rakouska
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Petr Czilling: Skialp trip do Rakouska
15. 1 .2024   5 minut čtení
Petr Czilling: Beskydský winter dog race 2023
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Petr Czilling: Beskydský winter dog race 2023
29. 11 .2023   4 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se