Rady a tipy
Jak vybrat
Jak se vybavit

Jak vybrat cyklistický dres?

1. 4 .2024   5 minut čtení

Cyklistický dres je základním prvkem vybavení každého cyklisty. Kvalitní dres poskytuje nejen pohodlí při jízdě, ale také ochranu a podporu při sportovním výkonu. Při výběru správného cyklistického dresu je důležité vzít v úvahu několik klíčových faktorů, jako je funkční materiál, typ dresu, střih a velikost.

Funkční materiál, prodyšnost a vlastnosti cyklo dresu na kolo

Kilpi používá širokou škálu materiálů pro své cyklistické dresy, včetně elastických, rychleschnoucích materiálů pro lepší pohyb a komfort, a odolných materiálů pro ochranu před oděrem a poškozením. Funkční materiál je základem každého kvalitního cyklistického dresu. Značka Kilpi se specializuje na vývoj a výrobu cyklistických dresů s použitím pokročilých materiálů.

Mezi základní vlastnosti cyklodresů patří:

  • prodyšnost,
  • odolnost,
  • odvod potu,
  • pohodlí.

Tyto materiály jsou pečlivě testovány ambasadory Kilpi RACING TEAMu za různých podmínek a jejich pocity jsou předávány do vývoje produktů, aby zajistily optimální výkon a komfort pro cyklisty. Jeden z těchto materiálu je například MERINO WOOL.

MERINO WOOL

Merino vlna pochází z ovcí žijících v chladných oblastech Nového Zélandu. Oděvy vyrobeny z tohoto materiálu jsou velmi příjemné na dotek a příjemné k pokožce. Merino vlna pomáhá neutralizovat pot, čímž přirozeně eliminuje zápach, je odolná vůči nečistotám a má samočistící vlastnosti. Vlákna jsou schopna absorbovat velké množství vlhkosti, přičemž si pořád zachovávají své vlastnosti. Úplet z vlny merino je ideální na termoprádlo, spodní prádlo, ponožky nebo jiné produkty, které jsou v přímém kontaktu s pokožkou.

Prodyšnost materiálu je klíčovým faktorem pro pohodlí během jízdy. Díky dobře prodyšnému materiálu se pot odvádí pryč od těla, což udržuje cyklistu suchého i při intenzivním sportovním výkonu.

OPTI-DRY

Největší prodyšností disponují cyklistické dresy s technologií OPTI-DRY, které jsou specifické svou vysokou elasticitou, prodyšností a schopností rychle odvádět vlhkost a pot. Ideální jako základní vrstva pro veškeré sportovní nebo outdoorové aktivity, udrží vás v teple, suchu a komfortu.

Typy cyklo dresů

Každá disciplína má své specifické požadavky a proto lze vybírat z více stylů.

Cyklo dres podle stylu jízdy

  • MTB (horské kolo): Dresy navržené speciálně pro jízdu v terénu s odolnějšími materiály a volnějším střihem pro větší pohodlí a ochranu.
  • Silniční: Lehčí a aerodynamické dresy určené pro rychlou jízdu na silnici, s úzkým střihem a prodyšnými materiály pro maximální výkon například pánské dresy RIVAL-M a PICARD-M.
  • Volné: Dresy s volnějším střihem a pohodlným materiálem, vhodné pro rekreační jízdu a volný čas. Pro tyto účely je určen dres REMIDO dostupný v pánské i dámské variantě.

Podle délky rukávu:

TIP: V případě, že nenajdete svůj oblíbený dres ve variantě s dlouhým rukávem, je možné využít návleky na ruce ARMY-U, které skvělé drží a nesjíždí.

Podle období

  • Zimní: Dresy navržené pro jízdu v chladnějším počasí s teplejším materiálem. Jako ideální se jeví například pánský dres PETRANA-M, nebo dámský dres MEARIL-W, které jsou vybaveny technologií MERINO WOOL.
  • Jarní/Letní: Lehčí dresy s prodyšnými materiály pro pohodlí během teplých dnů. Tyto dresy jsou vybaveny technologii OPTI-DRY.

Střih a velikost cyklistického dresu

Kilpi nabízí široký výběr velikostí a střihů dresů pro muže, které jsou obecně řečeno širší v ramenou, i dresů pro ženy, které jsou užší v pase a střihy pro děti, aby každý cyklista našel ten správný dres pro svou postavu a preferovaný styl jízdy.

Vybavení cyklo dresu

Kromě materiálu a střihu může mít cyklistický dres různé další vybavení, jako jsou kapsy na zádech pro uložení drobností, reflexní prvky pro zvýšení viditelnosti v noci nebo silikonové pásky pro lepší držení na těle.

Jak prát cyklistický dres

Péče o cyklistický dres je důležitá pro zachování jeho výkonu a životnosti. Doporučuje se prát dres v souladu s pokyny na etiketě a vyhnout se použití agresivních chemikálií nebo příliš vysokých teplot.

Pokud hledáte kvalitní cyklistický dres, zkuste se podívat na  naší nabídku, která nabízí široký výběr dresů pro muže, ženy a děti s využitím pokročilých materiálů a moderních technologií pro maximální pohodlí a výkon při každé jízdě.

Nebo Vás zajímá jak vybrat správnou cyklistickou bundu nebo vestu, přečtěte si tento náš článek:

Mohlo by vás také zajímat
Chystáte se letos poprvé na kolo? Jakou cyklistickou výbavu byste neměli zapomenout?
Rady a tipy Jak vybrat Jak se vybavit
Chystáte se letos poprvé na kolo? Jakou cyklistickou výbavu byste neměli zapomenout?
31. 3 .2024   3 minuty čtení
Kilpi pomáhá: Zpět na Ukrajinu
O Kilpi Novinky z Kilpi
Kilpi pomáhá: Zpět na Ukrajinu
7. 3 .2024   1 minuta čtení
Kilpi LC Ladies na Lysacupu
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Kilpi LC Ladies na Lysacupu
7. 3 .2024   3 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se