Cyklistické dresy již od 499 Kč. Zobrazit více.

Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Petr Czilling: Albrechticeman 2023

26. 9 .2023   3 minuty čtení

Závěr triatlonové sezóny patřil závodu – Albrechticeman. Tento podnik o distancích 1,5 km plavání, 50 km kopcovité cyklistiky a 12 km běhu byl i posledním ze série Fugacupu, tedy poháru, který čítal celkem 5 závodů.

Plavání:

Je poslední neděle v září a po propršené a chladné sobotě se na Těrlické přehradě shromážďuje několik desítek odvážlivců, kteří si přišli porovnat síly a ukončit triatlonovou sezónu. V 9:00 je odstartována první disciplína – plavání, která je rozdělená na tři okruhy po pětistech metrech s výlezem z vody a proběhnutím depa. Vzhledem k tomu, že je umožněno plavat v neoprenu, tak pocitová teplota během plavání je vyšší, než teplota vzduchu. Závodu se zúčastňují nejen lokální triatleti, ale dorazili i závodníci ze Slovenska či Polska. V plavání jsem neočekával výrazný posun, takže jsem tradičně doufal, že případnou ztrátu budu dohánět ve zbývajících disciplínách.

Cyklistika:

Po rychlém depu nasedám na silniční kolo, které jsem si tentokrát vzhledem k profilu trati nevybavil hrazdou. Cyklistika začínala klasickým stoupákem z depa na hlavní cestu, po té odbočka vpravo a sjezd na kruhový objezd v Albrechticích, kde se prvním výjezdem mířilo na tradiční stoupání Červenky. Zde vede trasa takových závodů, jako Gracia Orlová. Následoval prudký sjezd do Stanislavic a napojení na silnici č. 11 vedoucí kolem Těrlické přehrady na Bludovický kopec, kde se opět prvním výjezdem z kruhového objezdu napojujeme přes obec Životice do druhého kola. Ve třech okruzích a 50 km tak nastoupáme přes 700 výškových metrů. V cyklistice se mi docela daří a postupně se prokousávám dopředu. V závěru už se hlavou připravuji na běžeckou část a přemýšlím kolik ztrácím. Při vjezdu do depa vidím míjet některé známé tváře a říkám si, že by mohlo být reálné se dostat před ně.

Běh:

Běžecké trasa je rozdělená do dvou okruhů po 6 km s jednou občerstvovačkou v depu. Nazouvám silničky a vydávám se opět do stoupáků na hlavní cestu vedoucí do Albrechtic kolem rodinných domů. Běží se po asfaltovém povrchu a na obrátce po cca 3 km už mám ulovených několik skalpů. Neběžím úplně naplno, neboť vím, že mě čeká ještě dost km na to, aby mi došlo. I tak se mi daří předbíhat další závodníky, ale přehled na jaké jsem celkové pozici nemám. Po šesti km se v rychlosti občerstvuji a mažu do dalšího kola. Vidím, že navyšuji náskok a tak se snažím předběhnout další závodníky. Na poslední obrátce si všímám, že už nejsem schopen docvaknout závodníka přede mnou, tak nasazuji spíše udržovací tempo a poslední 2 km doklusávám.

Shrnutí:

Nakonec se dostávám na 8. místo v jednotlivcích a v rámci Fugacupu 2023 jsem v celkovém pořadí poháru na 9. místě. Závod hodnotím dobře, co se týká organizace a značení nemám co bych vytkl. Občerstvovačka byla výživná a konkurence silná. Tradičně jsem závodil v kombinéze EPICON-M a cyklistiku jsem absolvoval v brýlích PEERS-U.

Nyní se mohu zaměřit na běžecké závody, na které se velmi těším. Ve středu 4.10. mě čeká Technika run na VŠB, poté 15.10. Havířovská desítka a týden na to 21.10. Běhej Valachy.

Mohlo by vás také zajímat
Kilpi pomáhá Ukrajině!
Novinky z Kilpi
Kilpi pomáhá Ukrajině!
14. 9 .2023   4 minuty čtení
Helena Schrommová: Recenze funkčního trika LIMED-W
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Helena Schrommová: Recenze funkčního trika LIMED-W
28. 8 .2023   1 minuta čtení
Helena Schrommová: Test bezešvé podprsenky Kilpi WINIE-W
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Helena Schrommová: Test bezešvé podprsenky Kilpi WINIE-W
27. 8 .2023   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se