Cyklistické dresy již od 499 Kč. Zobrazit více.

Novinky z Kilpi

Kilpi pomáhá Ukrajině!

14. 9 .2023   4 minuty čtení

Již před více než rokem vtrhla na Ukrajinu ruská armáda a začala okupovat její území. Těsně po začátku této války se projevila nebývalá vlna mediálního zájmu, solidarity a pomoci z řad široké veřejnosti i různorodých subjektů vůči obyvatelům napadené Ukrajiny. Zatímco se od té doby na některých místech situace již zlepšila, tak v jiných oblastech stále probíhají tvrdé boje a mnozí lidé po celé Ukrajině pořád trpí a potřebují pomoc.

Značka Kilpi v rámci sociální odpovědnosti dlouhodobě podporuje různé dobročinné projekty. Proto jsme se rozhodli, že nebudeme ani v této situaci nečinně přihlížet, jak se tamější situace vyvíjí a sami poskytneme pomoc, která bude mít opravdový smysl, reálný dopad, a především bude adresná.

Přes 5000 kusů oblečení pro ženy, muže i děti

V rámci spolupráce se spolkem Cesta naděje života, jsme spolku poskytli k dispozici přes pět tisíc kusů našeho kvalitního funkčního oblečení a doplňků značky Kilpi určeného pro ženy, muže i děti na Ukrajině. Konkrétně se jedná o široký sortiment našeho oblečení, jako jsou bundy, kalhoty, mikiny,
svetry, trička, ale i termoprádlo a další související doplňky, jako jsou ponožky, čepice nebo rukavice. Ženám, dětem a mužům posíláme pomoc ve formě oblečení, které jim má pomoct v nejtěžších chvílích jejich života. Oblečení, které je sice neochrání před válkou, ale ochrání je před nástrahami počasí. Naše filozofie vychází z našeho názvu. Kilpi znamená ve finštině štít, což je symbolem ochrany a bezpečí a Kilpi má tuto filozofii zastupovat v tvorbě kvalitních produktů, které nejenže vypadají skvěle, ale také své nositele chrání před nepříznivými podmínkami v jakýchkoliv situacích, ve kterých se ocitnou. Chceme být štítem a ochranou pro každého, kdo to potřebuje.

Naše oblečení se do správných rukou potřebným ženám, mužům a dětem dostává prostřednictvím organizace Cesta naděje života z.s.. Tento spolek poskytuje humanitární pomoc lidem zasaženým válkou přímo na území Ukrajiny. Dováží materiální pomoc do krizových center, dětských domovů, nemocnic a jiných institucí, odkud je následně distribuována konkrétním lidem. Dobrovolníci ze spolku jsou připraveni věci, které vezou, rozdat cestou konkrétním lidem a rodinám ve vesnicích, kterými projíždějí. Jejich materiální pomoc je poměrně rozmanitá a je možné mezi ní najít všechno od potravin přes hygienické a zdravotnické potřeby, oblečení až po hračky pro děti.

Kdo má možnost, měl by pomáhat

Jsme hrdí na to, že jsme mohli pomoci a že můžeme být součástí takovéto společensky prospěšné činnosti. Víme, že se naše pomoc dostane k těm, kteří ji skutečně potřebují. V budoucnu hodláme samozřejmě pokračovat v naší pomoci a podpoře nejen tamějších lidí. Věříme totiž, že každý, kdo má možnost, by měl pomáhat těm, kdo to potřebuje a doufáme, že se k nám v této snaze připojí i další. A my jako značka Kilpi se snažíme být příkladem toho, jak se tato podpora může projevovat nejen ve slovech, ale i v konkrétních činech.

Rádi bychom vyjádřili podporu všem lidem na Ukrajině i těm, kteří jim stále pomáhají.

Jsme s Vámi. Kilpi

Odkazy pro více informací:
CESTA naděje života z.s. - oficiální stránky
CESTA naděje života z.s. na Facebooku

13.10. 2023 : Aktuální informace přímo z Ukrajiny

Situace v Ukrajině je stále na mnoha místech nepříznivá. Jsme rádi za informaci, že již zhruba 60% oblečení, z celkového počtu 5220 kusů, které KILPI darovalo loni před zimou na pomoc, našlo své nositele. Dobrovolníci ze spolku Cesta života naděje, kteří stále poskytují pomoc v Ukrajině, je rozdali potřebným. Dětem, ženám i mužům v nemocnicích, dětských domovech a také v krizových centrech. Oblečením jsme vybavili také dobrovolníky, kteří za spolek do Ukrajiny jezdí. Ostatní věci jistě najdou své uplatnění při dalších cestách.

Mohlo by vás také zajímat
Helena Schrommová: Recenze funkčního trika LIMED-W
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Helena Schrommová: Recenze funkčního trika LIMED-W
28. 8 .2023   1 minuta čtení
Helena Schrommová: Test bezešvé podprsenky Kilpi WINIE-W
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Helena Schrommová: Test bezešvé podprsenky Kilpi WINIE-W
27. 8 .2023   1 minuta čtení
Milan Damek: Recenze oblečení na kolo
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Milan Damek: Recenze oblečení na kolo
24. 8 .2023   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se