Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Zlatý double Kryštofa Minárika na MČR

20. 1 .2019   3 minuty čtení

Kryštof Minárik obhájil mistrovský titul! I přes svůj nízký věk má za sebou již řadu úspěchů z domácích závodů i z Rakouského poháru. Nedalo nám, abychom tohoto nadějného českého snowboardistu nevyzpovídali.

Především velká gratulace k mistrovskému titulu. Jak se celý víkend
vyvíjel z tvého pohledu?

Moc děkuji za gratulaci. Tento víkend se konaly první dva závody série MČR v paralelním slalomu, což je moje disciplína. Oba dva dny se jel obří slalom. Tento víkend se mi dařilo, se svým výkonem jsem spokojený. V sobotu šlo vše hladce, neudělal jsem žádnou zvláštní chybu. Po dvou kvalifikačních kolech jsem s nejlepším součtem časů postoupil z prvního místa do pavouka. Pak jsem hladce postupoval dál a ve finále jsem se utkal se svým kamarádem z Lítacího jelena Lukášem Smažákem. Ve finále jsem ho porazil.

V neděli se závod vyvíjel podobně, zase jsem měl součet časů z kvalifikace nejlepší a pavoukem jsem postupoval do finále a tentokrát se utkal s jiným závodníkem.

Závody jsem si užil, Dolní Moravu mám rád, moc se mi líbila organizace závodů, která měla i zahraniční účast, skvělé závodníky, kteří jsou mi inspirací. Mám super kamarády z naší party Lítacího jelena.

Mistrovský titul v Českém poháru jsi získal v roce 2016 i v roce 2017 a
nyní tedy potřetí. Který z těchto závodů byl pro tebe nejtěžší?

Nedokáži říct, který závod nebo vítězství bylo nejtěžší, nepřemýšlím o tom. Na závody se vždy těším, jsem rád, že mě rodina podporuje, i když se třeba nezadaří. Snažím se poučit z chyb a nepřemýšlím o tom, jako o neúspěchu.

Obhajoba mistrovského titulu je zatím tvůj největší úspěch nebo jsi
něčeho v tvé dosavadní kariéře ceníš více?

Cením si všech úspěchů. Samozřejmě je super, že jsem byl už 2x mistrem České republiky, loni jsem byl druhý, protože jsem kvůli účasti na florbalovém turnaji ve Švédsku vynechal dvoudenní závody v Peci pod Sněžkou a chyběly mi tímto body na vítězství. Byl jsem i mistrem Slovenska a v závodech v Rakousku jsem loni vyhrál a letos se umístil třetí. Cítím, že v Rakousku mám větší konkurenci, tím mám samozřejmě větší radost z vítězství. Pokaždé si to chci ale hlavně užít a zajet kvalitní závod.

Takovéto výsledky vyžadují jistě hodně tréninku. Jak to jde skloubit se
školou a jak vypadá tvá letní příprava?

Kromě snowboardingu se věnuji závodně florbalu, tréninky mám 3x týdně a tréninky na snowboardu mám podle volna a o víkendech. Na soustředění jezdíme často, když jsou nějaké prázdniny, někdy se to láme, já jsem omluvený ze školy a snažím se učivo dohánět odpoledne po tréninku. Na mojí škole mě vycházejí vstříc, je zde spousta dětí, co sportují a učitelé to tolerují. Snažím se ve škole fungovat a mít dobré známky. V létě trénuji florbal, s rodinou jezdíme na hory, na kolo, s taťkou na vodu, věnujeme se turistice. Začalo mě bavit i posilování. Jezdíme také na tábory, kde hrajeme různé hry a dost sportujeme, s mamkou také jezdíme na lyžařské soustředění.

Kdo je tvým vzorem?

Obdivuji Ester Ledeckou. Jsem také moc rád za tréninky s mými trenéry, na závodech se mi líbí závodní styl Petra Šindeláře.

Jaké jsou tvé plány do budoucna. Prozradíš nám tvůj tajný sen?

Můj tajný sen? Mám rád hory, baví mě snowboardovat, samozřejmě chci, abych vyhrával a aby mě to bavilo, tak jak mě to baví nyní.

Mohlo by vás také zajímat
Od zvracení až po slzy štěstí na vrcholu
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Rozhovory
Od zvracení až po slzy štěstí na vrcholu
18. 1 .2019   8 minut čtení
Obrázek není k dispozici
Rady a tipy Jak vybrat Jak se vybavit
Ninja je zpět
13. 1 .2019   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Úspěšná loňská sezona Petra Hvolky
9. 1 .2019   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se