Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Otevřené mezinárodní mistrovství ČR v extrémním kvadriatlonu

22. 7 .2018   2 minuty čtení

Po roční pauze jsme se vydali na náš oblíbený závod Welzlův kvadriatlon, který se konal v Zábřehu na Moravě. Tento závod je pro nás specifický tím, že oproti klasickému triatlonu jsou zde přidány kolečkové brusle a disciplíny jsou zpřeházeny.

Běh a plavání nás navnadily

Úvodní čtyřkilometrový běh byl okořeněn dvěma brody, jedním běžeckým a druhým plaveckým. Já i Any jsme doběhli na hráz vodní nádrže Nemilka v  klidnějším tempu, přece jen to těžší bylo teprve před námi.

Plaveckou část jsme absolvovali bez větších problémů. Z vody jsem vylezl jako 2. závodník a z depa na kolečkových bruslích jsme vyrazili jako tříčlenná skupinka. Any se po plavání dostala do vedení, ale pak bohužel přišla její nejméně oblíbená část závodu.

Kolečkové brusle dokážou potrápit

Brusle jsem si první půlku trasy užíval. V druhé části mě však rozbolela bedra a nebyl jsem schopen jet v ideální pozici. Musel jsem se neustále rovnat a při pouštění rychlejšího závodníka jsem ztratil balanc a skončil v příkopě. Do druhého depa jsem dojel na třetí pozici s minimální ztrátou na druhé místo. Any si prošla peklem na bruslích a propadla se na čtvrtou pozici.

Zabojoval jsem na horském kole

Na kole jsem se nejdříve sváděl boj o druhé místo, ale s nájezdem do kopce jsem se potýkal sám se sebou, záda bolela a já se snažil udržet aspoň třetí pozici, což se mi naštěstí povedlo bez větších problémů. Any se na kole rychle posunula na třetí pozici, ztráta z bruslí byla velká, a v cíli brala bronzovou medaili. Závod ovládli Vojta Bednardský a Zuzka Skalická.

Pořadatelé odvedli výbornou práci a zorganizovali skvělý závod s úžasnou atmosférou. Any slibuje že se naučí na bruslích a příští rok získá titul pro sebe.

Odkaz na televizní záznam:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10103510226-sport-v-regionech/418232400032008-welzluv-kvadriatlon-2018/

Mohlo by vás také zajímat
Fotoreportáž: běhání ve Švýcarských Alpách
Fotoreportáž: běhání ve Švýcarských Alpách
16. 7 .2018   1 minuta čtení
Michal Činčiala: Běhání pod japonskými sopkami
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Michal Činčiala: Běhání pod japonskými sopkami
10. 7 .2018   2 minuty čtení
Testování a focení nové kolekce 2019 v Nassfeldu
Z testování Novinky z Kilpi O Kilpi
Testování a focení nové kolekce 2019 v Nassfeldu
4. 7 .2018   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se