Cyklistické dresy již od 499 Kč. Zobrazit více.

Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Luboš Seidl: French Divide 2020 #1

9. 8 .2020   2 minuty čtení
Luboš Seidl startuje na French Divide 2020, sledujte jeho postup online společně s námi.

Luboš Seidl startuje na French Divide 2020

Od začátku roku jsem se připravoval na květnový Italy Divide (1200 km). Již tradiční a vždy skvěle obsazený závod z Neapole na Gardu, který však letos zrušila pandemie. Dalším cílem byl nový závod Alaska Divide (1700 km), který s přesunem pandemie do Ameriky vzal taky za své…

Pak jsem dlouho hledal motivaci a nový cíl pro letošní sezonu. Československý závod 1000 miles (1650 km) jsem už potřetí po téměř stejné trati absolvovat nechtěl. Dobré šance však stále byly na Silk Road Mountiain Race v Kyrgysztánu (1800 km), ale i zde pandemie krutě zaúřadovala.

A tak se stalo, že jsem se přihlásil na závod French Divide, který vede diagonálně napříč celou Francií nejsevernější vesnice Bray-Dunes ve Flandrech na hranici s Belgií do Baskického Mendionde v Pyrenejích u hranice se Španělskem. Jen co by kamenem dohodil od cíle loňského závodu Iberica-Traversa.

Celková délka závodu 2265 km a 32000 m převýšení bude nejdelší závod jakého jsem se kdy účastnil a zároveň trochu doufám, že dobrý test na vysněný Tour Divide kterého bych se rád v budoucnu zúčastnil.

Vzhledem k podmínkám letošní podivné sezony i zde jsou různá omezení jako zrušení meetingu, povinné roušky až do 1 min před startem, ale hlavně – individuální start po 1 minutě. Startuje se ve dvou skupinách. Většina závodníků startuje v sobotu 8.8.2020. Závodníci, kteří jedou na pořadí pak v neděli 9.8.2020. Já budu startovat jako předposlední ze všech, 9.8.2020 v 6:40 jen minutu za jednou z hlavních hvězd letošního ročníku Sofiane Sehili (vítěz Italy Divide 19, Inka Divide 19, Atlas Mountain Race 20 a spousty dalších světových závodů). Další zajímavý závodník ve startovce je Lieven Schroyen loňský vítěz Bikepacking Trans Germany a další ostřílení borci.

Jsem zvědav, jak se s trasou porvu a jaké bude mé srovnání se špičkovými soupeři. Samozřejmě se nesmírně těším, ale také prožívám respekt z toho, co mě čeká a čemu budu čelit.

Držte mi palce a sledujte na stránkách závodu https://www.frenchdivide.com/, live tracking průběhu závodu najdete na https://frenchdivide2020.maprogress.com/

Luboš Seidl

Výbava na 2265 km dlouhý závod:

Cyklo kraťasy - PRESSURE-M, MURIA-M

Lehké triko - COOLER-M

Triko dlouhý rukáv kompresní - DIVIDE-M

Dres - CORRIDOR-M

Ponožky - REFTON-U, BOREN-U

Návleky na nohy - TEAK-U

Větrovka - TIRANO-M

Bunda do deště - HURRICANE-M

Kalhoty do deště - ALPIN-U

Rukavice - REDBUD-U

Čelenka - COOLY-U

Šátek - DARLIN-U

Batůžek - CADENCE-U

Talisman - plyšový sobík Kilpík :-)

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ukončení zimní sezóny v podání Martiny Chrástkové
28. 2 .2020   5 minut čtení
Rady a návody: Jak se obléknout na kolo v zimě?
Rady a tipy Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Jak se vybavit
Rady a návody: Jak se obléknout na kolo v zimě?
11. 2 .2020   16 minut čtení
Obrázek není k dispozici
O Kilpi Veletrhy
ISPO 2020 @MNICHOV
4. 2 .2020   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se