Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi

Daniela Kroulíková zdolala Aconcaguu!

20. 12 .2018   2 minuty čtení
Daniela Kroulíková hlásí: Druhý vrchol ze 7 SUMMITS byl zdolán!

Prvních 5 dní expedice jsme strávili výšlapem do base campu v Plaza de Mulas (4 250 m), aklimatizací a cvičným lezením.

V dalších dnech jsme postupně vynesli vybavení a jídlo do campu C1 ve výšce 4 900 m a pak i do campu C2, zvaného Nido de Condores, což v překladu znamená Kondoří hnízdo. Tento camp je položený ve vysokohorském průsmyku a nabízí dechberoucí pohled na okolní hory. Pro lepší aklimatizace a také z důvodu čekání na lepší počasí jsme se ještě vrátili do base campu a pak znovu vystoupili do campu C2.

Třináctý den předpověď hlásila krásné počasí na dva dny. Vynesli jsme tedy vybavení do posledního campu C3 ve výšce 6 000 metrů a připravili se na výstup. Počasí v těchto horách je ale skutečně nevyzpytatelné a náhle se změnilo tak, že výstup nepřipadal v úvahu. Následovaly další už trochu deprimující dny čekání na lepší počasí a čas, který jsme měli na expedici, se pomalu krátil.

Po 17 dnech příprav, aklimatizace a čekání na lepší počasí jdeme konečně na to a předpověď hlásí na jeden den slunečno! Vstali jsme ve 2 hodiny ráno a za tmy vyrazili z tábora C3 směrem k vrcholu. Jenže zde žádné předpovědi prostě neplatí, takže v polovině výstupu nás zastihla sněhová vichřice s větrem o rychlosti až 90 km/h. Tím se stal výstup ještě nebezpečnějším a zvažovali jsme návrat. Nakonec jsme se ale rozhodli pokračovat a po 12hodinovém výstupu jsme stanuli na vrcholu Aconcagua ve výšce 6 962 m. Tento vrchol se tyčí 1 500 metrů nad všemi okolními vrcholky, takže je z něho úžasný výhled, který jsme ale my neviděli, protože všude byly bouřkové mraky. Naštěstí ale vítr trochu povolil, takže jsme mohli udělat pár fotek a užít si euforii z úspěšného výstupu.

Sestup zpět do tábora C3 zabral dalších 7 hodin. Druhý den sčítáme bolístka - nevyhnuli jsme se menším omrzlinám a šrámům. Bohužel jeden kolega z expedice měl i ošklivý pád a musel pro něho přiletět vrtulník.

Ráda bych zde poděkovala kolegům z expedice a hlavně příteli Samu Deenovi, který celý výstup absolvoval se mnou a psychicky mne po celou dobu podporoval.

Druhý vrchol ze 7 SUMMITS byl zdolán.

Mohlo by vás také zajímat
Dvě stříbra a bronz Adély Voráčkové z ománského Spartana
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Dvě stříbra a bronz Adély Voráčkové z ománského Spartana
16. 12 .2018   1 minuta čtení
BESEDA S KILPI RACING TEAMEM #1
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi O Kilpi Rozhovory
BESEDA S KILPI RACING TEAMEM #1
13. 12 .2018   2 minuty čtení
Daniela Kroulíková z mise Aconcagua hlásí: "Base Camp dosažen!"
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Daniela Kroulíková z mise Aconcagua hlásí: "Base Camp dosažen!"
12. 12 .2018   3 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se