Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Martina Chrástková: Test outdoorových kalhot Kilpi NUUK-W

15. 1 .2021   3 minuty čtení
Martina Chrástková, členka Kilpi Racing TEAMu pro Vás připravila recenzi outdoorových kalhot Kilpi NUUK-W.

Martina Chrástková, členka Kilpi Racing TEAMu pro Vás připravila recenzi outdoorových kalhot Kilpi NUUK-W.

Test outdoorových kalhot Kilpi NUUK-W

Pohodlné třísezónní kalhoty Kilpi NUUK-W, které využije každý, kdo se pohybuje v přírodě. Ideální pro chladné letní večery u ohně či na zimní turistiku nebo i na skok do prašanu.

 

Kalhoty jsou ušity ze stretchového materiálu SIBERIUM SRC WB, který zaručuje skvělé anatomické přizpůsobení tělu při pohybu, ochranu proti větru, vodě a je také odolný vůči oděru. Navíc v oblasti kolen a vnitřních kotníků jsou nohavice vyztuženy kevlarovou tkaninou, která brání odření. Takže lézt v těchto kalhotách na své vytoužené vrcholy může každý bez obav i po čtyřech! Není třeba se obávat ani prodření vnitřní části nohavice pohorkami či skialpovými botami při horské túře.

Na zadní díl nohavic bylo použito oboustranné pleteniny OPTI-STRETCH, která velmi dobře odvádí přebytečné teplo a vlhkost od těla (pot) a současně je rychleschnoucí, aby byl sportovec pořád v suchu a tepelném pohodlí.

Pro snadné oblékání jsou kalhoty opatřeny v pase patentkou a zipem. Komu by byly náhodou v pase i přes boční stažení gumou velké, může si do nich dát originální pásek NURO. Na vnější straně jsou ve spodní části nohavice opatřeny YKK zipy pro snadnější oblékání či možnost přetažení přes boty. V klínu zipu je stretchová vsadka, takže kalhoty je možné nosit i s rozepnutými zipy, aniž by do nich foukalo a spodní části nohavic „plandaly“ okolo nohy. Ba naopak osobně jsou mi rozepnuté zipy velmi příjemné – nohavice je širší a větrá. Spodní okraj nohavice je opatřen silikonovým lemem, který udržuje nohavici na správném místě.

Na přední části jsou kalhoty opatřeny dvěma kapsami na zip, aby se z nich při outdoorovém skotačení nic neztratilo. Kapsy jsou dost velké na to, aby se v nich schovaly a zahřály celé ruce i s telefonem.

Kalhoty lze využít pro lehkou turistiku na jaře či na podzim, v zimě pro intenzivní turistiku, túry na skialpech nebo na výletování na běžkách. Aktivní běžkaři kalhoty velmi dobře využijí jako převlékací kalhoty v chladnější dny. Určitě je ocení i rodiče při zimních radovánkách se svými ratolestmi. Ale ani v létě nemusí kalhoty Kilpi NUUK-W zůstat schované ve skříni. Určitě je každý ocení při chladných a vlhkých dnech či večerech v přírodě.

 

Osobně v nich chodím de facto celoročně a když mi je v nich moc velké teplo, prostě si je vyhrnu pod kolena a problém s teplem je vyřešen.

Kalhoty Kilpi NUUK-W je možné kombinovat se všemi možnými bundami podle toho, jakou aktivitu zrovna člověk plánuje a také podle počasí a svých tepelných preferencí. Při turistice nebo skialpech bude určitě vhodnou variantou VERNON-W, ADISA-W, KENAI-W či HURRICANE-W. V létě bude naopak stačit jen lehčí kombinace mikiny RIGANA-W či ATHLET-W a vesta CORTINA-W.

Kalhoty Kilpi NUUK-W jsou univerzální kalhoty, které člověk může použít jak na pohodovou vycházku, tak i v chladném počasí na intenzivnější túru do hor. Díky skvěle padnoucímu střihu neomezují v žádném pohybu a umožňují velmi pohodové výletování v přírodě. Decentní design neurazí ani při návštěvě města.

Martina Chrástková

Mohlo by vás také zajímat
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Jak se vybavit
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
14. 1 .2021   2 minuty čtení
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
14. 1 .2021   3 minuty čtení
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu O Kilpi Jak vybrat Péče a údržba
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
14. 1 .2021   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se