Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Linda Tekeliová: Test běžecké vesty Kilpi HARDROCK-U

15. 1 .2021   4 minuty čtení

Ambasadorka Kilpi Racing TEAMu Linda Tekeliová pro Vás otestovala naši běžeckou vestu Kilpi HARDROCK-U.

Test běžecké vesty Kilpi HARDROCK-U

Sportuji prakticky celý svůj život, ale posledních 7 let se věnuji zejména ultra trailovým běhům. Nejraději mám trasy nad 100 kilometrů. Při těchto dlouhých štrekách pak potřebujete mít kvalitní výbavu od obuvi na nohou až po čelovku na hlavě. K nezbytné výbavě samozřejmě patří i vysoce kvalitní běžecký batoh, resp. běžecká vesta. Ta musí perfektně „sedět“ na těle, musí být lehká, mít spousty různých kapes na veškeré vybavení, které si člověk nese a mnoho dalších vychytávek, které toho hodně usnadní.

Vesta Kilpi HARDROCK-U je dokonale lehká a má opravdu spoustu kapes pro všechno vybavení, jídlo a doplňky, které s sebou člověk nese. Dokonce, což je naprosto úžasné, má jednu z kapes zevnitř opatřenou krytím proti vodě, takže i když prší, máte věci v této kapse v suchu, což se hodí zejména pro suché triko, mobil nebo jiné věci, které se s vodou moc nemusí. Samozřejmě si člověk takové věci může dát do voděodolného pytlíku, ale proč tahat další věc navíc, když každý gram se při tak dlouhých bězích počítá.

Do vesty si před závodem vkládám povinnou výbavu a spoustu dalších věcí, které považuji pro sebe za důležité. To se samozřejmě liší u každého z nás podle našich potřeb. V průběhu závodu předpokládám, že vestu nebudu muset ani jednou za závod sundat. Vše potřebné mám totiž vždy po ruce.

Vesta pojme, co se prostoru pro věci týče, opravdu velký objem. Během závodu potřebuji mít vše tak zvaně „po ruce“ a na vše potřebné, jako jsou tyčinky, gely musím dosáhnout. Samotný batůžek je skvěle koncipován i pro pitný režim. Značka KILPI má k batůžku přesně vyrobené lehké silikonové láhve o různých objemech, které přesně a dokonale padnou do ramenních popruhů, máte je bezprostředně u svých úst, a tak můžete doplňovat tekutiny přímo za běhu. Pokud někomu tento způsob nevyhovuje, může zvolit vodní rezervoár v samotné vestě a umístit jej na záda.

Za ta léta, co se ultra trailu věnuji, jsem vyzkoušela již velkou řadu běžeckých batůžků a vest. Je opravdu klíčové, jak je vesta střižena a jak „sedí“ na těle. Pokud vám bude vesta poskakovat, nebude držet pevně na těle, tak vám způsobí odřeniny. A kdo odřeniny jako běžec na dlouhé trati zažil, ví, jaká to je překážka.

Vesta Kilpi HARDROCK-U však sedí na těle tak, jako by to byla vaše druhá kůže. I přes to, že jí naplníte povinnou výbavou a dalším potřebným vybavením, tak krásně obepíná hrudník a nikde netlačí, neřeže nebo vám nezpůsobuje žádné problémy při běhu. Samozřejmě, a to podotýkám, je při nákupu nutné zvolit správnou velikost.  Mějte na paměti, že pokud batůžek zkoušíte na prodejně prázdný, při tréninku nebo závodě jej naplníte věcmi.

Co většinou tedy ve vestě nosím já? Liší se to podle typu závodu, ročního období, ale i podle samotného počasí. Proto do vesty většinou putuje: kvalitní bunda, občas nepromokavé kalhoty, rukavice, nákrčník, 2×500 ml silikonové láhve s vodou, přesnídávky, gumídci, nějaké tyčinky, magnesium, BCAA, mobil, samozřejmě čelovky, atd. Tudíž nějaké 3 až 4 kg opravdu nosím. Pokud by mi něco vadilo do kopce (například mě začala někde tlačit čelovka), tak se s tím smířím a není to žádná tragédie. Ovšem při seběhu, který opravdu miluji, mi nesmí nic překážet ani poskakovat, abych se mohla plně soustředit na každý došlap. Díky této vestě si vychutnávám každý kamínek a vůbec nevím, že mám něco na zádech!

S běžeckou vestou HARDROCK-U jsem běžela závody jako 100 Miles of Istria, Scenic trail, K24 trail, LH24, Beskydskou sedmičku a další. Za sebe tak mohu říct, že tato vesta je opravdu velmi kvalitní – ať už zpracováním, použitým materiálem, spoustou kapes a v neposlední řadě i svou variabilitou co se týče množství věcí, které vesta pojme. Když k tomu připočtu cenu, za kterou se dá vesta pořídit ve srovnání s jinými značkami, tak vesta Kilpi HARDROCK-U je na špici v tomto segmentu a dá se říct, že nemá konkurenci.

Mohlo by vás také zajímat
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Jak se vybavit
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
14. 1 .2021   2 minuty čtení
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
14. 1 .2021   3 minuty čtení
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu O Kilpi Jak vybrat Péče a údržba
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
14. 1 .2021   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se