Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Linda Tekeliová: 50 000 výškových metrů ze jeden měsíc i v roce 2022 2/3

20. 4 .2022   3 minuty čtení
Linda Tekeliová se s námi podělila o tipy, jakým způsobem regeneruje, aby zvládla během dubna 2022 nastoupat neuvěřitelných...

Linda Tekeliová se s námi podělila o tipy, jakým způsobem regeneruje, aby zvládla během dubna 2022 nastoupat neuvěřitelných 50 000 výškových metrů.

Vzhledem k tomu, že dostávám neustále dotazy, jak je možné, že moje tělo dokáže zvládnout pobíhat po horách každý den, rozhodla jsem se, že k tomu napíšu pár řádků.

Vždycky všem vysvětluji, že se nejedná o závod, ale o projekt. Proto mám zde nastaveno opravdu úplně jiné tempo, než na závodech. Na závodech si můžu dovolit do toho s rozumem šlápnout, jelikož vím, že můžu dát druhý den nohy na stůl a regenerovat.

Tady je to zcela jiné, protože musím při práci běhat cca kolem 27 až 30 kilometrů s převýšením přes 1600 metrů opravdu každý den! Proto mám nastavené takové tempo, abych se nezadýchala a upřímně ani nevěděla, že něco dělám. Pokud bych to každý den rvala v závodním tempu, tak skončím s projektem stejně rychle, jako jsem s ním začala. Tady opravdu není prostor na blbosti, protože by to ohrozilo opravdu vše, co pro děti náš nadační fond dělá. Silná hlava je základ úspěchu. :-)

A jak teda během projektu regeneruji? 

Za absolutně nejdůležitější regeneraci, pokládám opravdu kvalitní spánek. Proto se vždy snažím vše plánovat tak, abych mohla nejpozději ve 22 hodin usínat. Během víkendu nechám tělo spát dle libosti. Stejně nikdy nespím déle než do 7 hodin :)))

Dále mezi další regeneraci patří po každém doběhnutí statický strečink a po probuzení cvičím pár minut SM systém. Samozřejmostí je teplá a studená sprcha na nožky, kterou vždy 5x opakuji a končím ledovou sprchou. Když jsem na horách, kde je sníh, tak si pořádně pochladím nohy sněhem. Je to taková přírodní kryokomora. Pokud se naložím do vody, tak si tam vždy přisypu magnesium.

Dále mám masážní pistoli. Takže pokud cítím, že potřebuji masáž, tak si projedu nožky u televize. V jiném případě si odskočím na masáž, ale to je už dost časově náročné a nemám na to během projektu upřímně moc čas. Tento čas si najdu během dubna na dornovu metodu u pana Elsnice ve Vendryni, kde si 2x během dubna odskočím.

Také si pravidelně natírám nožky před výkonem hřejivou mastí (pokud není projekt v létě), a po doběhnutí chladivou mastí.

A na co nesmím určitě zapomenout jsou kvalitní BCAA, vitamíny, minerály a COLLAGEN. Na to jsem opravdu pes :-)

Jinak samozřejmě pestrá strava je základ. Ovšem nejsem ani vegan nebo vegetarián. Vždy se snažím vnímat,  co by si tělíčko přálo. A pokud mi řekne, že by si dalo větrník, tak si ho upřímně dám.

Mám také takový rituál, že vždy večer svému tělíčku poděkuji, že mi tak slouží!

Linda Tekeliová

Zajímá Vás něco dalšího na co by jste se rádi Lindy zeptali? Pokud ano, určitě napište na náš Facebook nebo přímo Lindě, veškeré kontaktní informace naleznete na oficiálních stránkách nadačního fondu www.nezavodim-pomaham.cz.

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Linda Tekeliová: 50 000 výškových metrů ze jeden měsíc i v roce 2022 1/3
19. 4 .2022   2 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
Produktové novinky
Srovnání Kilpi batohů určených pro každou sportovní aktivitu
6. 4 .2022   1 minuta čtení
Martin Nytra a Luboš Seidl: 400 km v sedle za jeden den
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Martin Nytra a Luboš Seidl: 400 km v sedle za jeden den
1. 4 .2022   5 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se