Rozhovory

Rozhovor s výborným sportovcem a novinářem Tiborem Alföldim

1. 2 .2017   4 minuty čtení
Náš ambasador a člen Kilpi teamu Tibor Alföldi býval atletem, desetibojařem, nyní je aktivním amatérským sportovcem (atletika, plavání,...

Rozhovor s výborným sportovcem a novinářem Tiborem Alföldim

Náš ambasador a člen Kilpi teamu Tibor Alföldi býval atletem, desetibojařem, nyní je aktivním amatérským sportovcem (atletika, plavání, cyklistika, sjezdové lyžování, běžecké lyžování, skialpinismus) a členem výboru Klubu sportovních novinářů ČR.



Jakých zajímavých závodů ses vloni zúčastnil? Na co se těšíš v letošním roce?

V letošní zimní sezoně jsem měl díky Kilpi možnost se podruhé zúčastnit nejdelšího závodu na sjezdovkách na světě –Schlag das Ass v rakouském Nassfeldu. Po loňské zkušenosti jsem už věděl, do čeho jdu, ale opět mě to překvapilo. Vinou špatných sněhových podmínek se totiž loni jelo o dvě sjezdovky méně a tudíž tentokrát byl závod o zhruba 10 minut delší. Nicméně trochu přípravy a správné lyže (ostré obřačky) přinesly dílčí úspěch, stal jsem se na 89. místě nejlepším z asi dvaceti Čechů na startu. V konkurenci špičkových rakouských závodníků a celkem zhruba šesti stovek účastníků to beru jako pozitivní výsledek, byť s odstupem času si myslím, že jsem byl zbytečně opatrný a mohlo to být ještě lepší… Každopádně pocit v cíli, kdy máte místo nohou dva betonové sloupy, je k nezaplacení…

Jaké oblečení z nové kolekce nejvíc nosíš a chceš ho doporučit zákazníkům?

Často na horách i ve městě nosím péřovou bundu Svalbard, která v kombinaci se dvěma funkčními vrstvami udrží teplo i v minusových teplotách, jež v letošní zimní sezoně panují. Což pro mě bylo překvapení, protože je velmi lehká a tenká.


Co se ti na tomto konkrétním oblečení nejvíc líbí? Nakolik využíváš různé vychytávky?

Hodně využívám částečně péřovou běžeckou bundu Baffin-M, zatím jsem ji měl pouze na běžkách, ale je to pro mě výrobek roku. Na zádech a na rukou elastická, tudíž skvěle odvětrává, na přední straně má peří, takže udržuje srdce a plíce v teple, což se ukázalo jako skvělá kombinace pro aktivní běh na lyžích. Používal jsem ji při technice bruslení v teplotách kolem nuly, ale i v minus deseti stupních a cítil jsem se pokaždé naprosto komfortně.


Vyzkoušel sis oblečení Kilpi v nějakých extrémních podmínkách?

Bunda Hurricane je sice z loňské kolekce, ale pro mě nejlepší věc, co jsem kdy od Kilpi měl. Lehká, vzdušná, přitom nepromokavá a větruodolná (testoval jsem ji v hustém sněžení a vichřici při zimním výstupu na skalpech na rakouský Wildspitze). Je použitelná jak v zimě na skialpové výlety, tak v létě na kolo pro případ deště. Skladná, lehká. Boží.

Kdy nebo kde tě oblečení Kilpi příjemně překvapilo, nějak ti pomohlo nebo tě zviditelnilo?

Výborně se osvědčily na běžky i klasické běhání v zimě elastické kalhoty Karang-M, která mají na přední straně větru odolnou vložku a skvěle drží teplotu. Je třeba se však v nich pohybovat. Pokud zastavíte, po chvíli na nohy je zima. Obzvlášť v minusových teplotách. Je tudíž určena pro aktivní sportovce.


Co u Kilpi ve srovnání s konkurenčními značkami nejvíce oceňuješ?

Oceňuji barevné a designové kombinace. Funkčností výrobky splňují náročné požadavky aktivního sportovce, ale to dnes plní hodně firem. Produkty od Kilpi jsou pro mě však navíc ještě i designově povedené se skvělými pastelovými barvami a doplňky.


Máš nějaký neobyčejný zážitek či příběh z poslední doby?

Zážitků mám z hor a výletů do přírody hodně, to by bylo na delší povídání u piva. Nicméně nejčastěji od svých kamarádů poslouchám rýpavé poznámky ve stylu: Á, pan Kilpi přišel. To je pro mě důkaz, že oblečení umí zaujmout. A zaujalo i moje děti. Obě mají bundy Jackyl-JB, Titan-JB a k tomu kalhoty Daryl-JB a nedají na ně dopustit. Ba co víc, chodí v tom opravdu jen na horách, ve městě si to na sebe nevezmou, aby si to náhodou neumazaly.

Mohlo by vás také zajímat
Špičkový lyžařský set Team od Kilpi
Rady a tipy Jak vybrat Jak se vybavit
Špičkový lyžařský set Team od Kilpi
20. 1 .2017   2 minuty čtení
Funkční a stylové zimní kalhoty Kilpi
Rady a tipy Jak vybrat Jak se vybavit
Funkční a stylové zimní kalhoty Kilpi
16. 1 .2017   2 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
O Kilpi Novinky z Kilpi
Skiareály Kilpi
9. 1 .2017   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se