Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Petr Lüftner: Test stretchové mikiny Kilpi ASSASIN-M

15. 1 .2021   3 minuty čtení
Ambasador Kilpi Racing TEAMu Petr Lüftner otestoval pánskou stretchovou mikinu Kilpi ASSASIN-M.

"

Ambasador Kilpi Racing TEAMu Petr Lüftner otestoval pánskou stretchovou mikinu Kilpi ASSASIN-M.

Test stretchové mikiny Kilpi ASSASIN-M

Mikinu Kilpi ASSASIN-M jsem si vybral na první pohled kvůli střihu a jejím barvám. Ač se model značí jako ""tmavě modrá"" je to vlastně kombinace žíhané tmavě modré s azurovou barvou.

Pro mě osobně je největší benefit mikiny ukrytý v jejím límci, který je spojen s kapucí, nicméně pokud kapuci nenasadím a mikina bude zapnutá až nahoru, stává se z ní vlastně rolák. Vysoký límec a teplo kolem krku, mám rád a to nejen proto, že se vlastně živím zpěvem. No a když se rozhodnu nasadit i kapuci, její límec se dá úplně v pohodě použít i jako kryt úst a nosu, což se v tomto období hodí.

Co se týče barev, tak ve svém životě se modrou příliš neobklopuji a nedělal jsem to až na výjimky modrých džín nikdy, než jsem oblékl právě tuto designově propracovanou mikinu. Ač jsou kombinace modré jedny z nejběžnějších variant spojovány s mužským oblečením, tak do tohoto produktu jsem se zamiloval už na první pohled v katalogu. Jeho vzhled mě pak o to více nadchnul při prvním nasazení a paradoxně si teď vlastně dávám při focení na akcích či na výletech pozor, abych nebyl na každé fotce stále jen v této mikině. Dalším velkým benefitem, který oceňuji vlastně možná nade všechny je délka rukávů. Se svou výškou 190 cm a hubenější postavou se mi často stává, že dlouhý rukáv vlastně dostatečně dlouhý není. U velikosti XL s tím ale problém není a navíc díky otvoru pro palce a pružnému materiálu mohu rukávy používat na oba způsoby.

Jako každá správná rozepínací mikina má na obou stranách nejen vnější, ale i vnitřní kapsy. Jsou síťované - jsem na tenhle druh úkrytu zvyklý a mikču bez nich bych asi nechtěl, protože do nich automaticky hážu mobil a už se mi i stalo, že jsem naprázdno telefon hodil do kapsy, která tam nebyla. Jsou to detaily, ale právě ty udělají někdy takovou tu malou radost, kterou si člověk ani neuvědomuje.

Neméně důležitým detailem je látkový kryt přes horní konec zipu, protože tomu, kdo byť jen tu a tam nosí vousy, nic o příjemnosti téhle vychytávky vysvětlovat nemusím... :) Kdybych chodil běhat (bohužel nemohu provozovat sport, kde dlouhodobě člověk tvrdě dopadá na kolena) a chtěl bych vypadat profi, tak bych běhal v ní.

Nicméně já ji využívám jak ve volnočasových aktivitách, či při turistice, tak kdykoliv při opuštění domova, pakliže je pro mikinu vhodné počasí. V létě jsem ji nejčastěji kombinoval s kraťasy Kilpi ASHER-M a skrze chladnější počasí doporučuji kalhoty Kilpi NUUK-M, na které taktéž nedám dopustit.

Zkrátka když člověk najde oblečení, se kterým je po všech důležitých stránkách spokojen, tak zaprve si ho oblíbí a nedá ho z ruky/ze sebe :) a za druhé se o jeho benefity moc rád podělí... a taková je za mě mikina Kilpi ASSASIN-M.

"

Mohlo by vás také zajímat
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Jak se vybavit
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
14. 1 .2021   2 minuty čtení
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
14. 1 .2021   3 minuty čtení
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu O Kilpi Jak vybrat Péče a údržba
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
14. 1 .2021   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se