Rady a tipy
Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Produktové novinky
O Kilpi
Jak vybrat

Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M

14. 1 .2021   3 minuty čtení
Petr Hvolka, cyklista  a člen Kilpi Racing TEAMu pro Vás připravil recenzi cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M.

"

Petr Hvolka, cyklista  a člen Kilpi Racing TEAMu pro Vás připravil recenzi cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M.

Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M

Předmětem mé recenze je má oblíbená a po významnou část sportovního roku využívaná celorozepínatelná bunda Kilpi ZAIN-M, která je na trhu dostupná v bílém a šedém provedení.

Po mém mnoha hodinovém zatížení v cyklistice a běhu v rozmanitých klimatických podmínkách od sluníčka s teplotou kolem 15 °C po teploty těsně nad bodem mrazu a deštěm, spatřuji tři základní charakteristiky, které dělají z Kilpi ZAIN-M v mých očích ve své kategorii TOP produkt:

  • Vlastnosti použitých materiálu – SIBERIUM SRC WB. Větruvzdorný, rychleschnoucí a prodyšný materiál, díky kterému je během aktivity zajištěn tepelný komfort v chladnějších klimatických podmínkách. Vysoký límec, široké elastické lemy na rukávech spolu s gumovým spodním lemem se silikonovým protiskluzovým proužkem zajistí tepelný komfort a postará se o to, aby okrajové části bundy (lemy) byly stále na svém místě.
  • Odepínací rukávy – společně s prodyšnou síťovanou postranní částí významně rozšiřují klimatické limity komfortního využití. Jdou teploty v průběhu aktivity nahoru? Není problém... odepínatelné raglánové rukávy jsou dole během chviličky bez potřeby zbytečného převlékání.
  • Dostatečné množství kapes – v rámci dlouhotrvajících aktivit je nezbytné bezpečně umístit mobil, klíče případně další drobnosti + zásobu energie potřebné ke sportovnímu výkonu. Tři zadní kapsy jsou doplněny o jednu menší kapsu na zip.

I když je bunda Kilpi ZAIN-M charakterizována jako cyklistická, tak své místo v mém sportovním šatníku našla již před časem, kdy jsem se věnoval především běhu. Perfektní přiléhavý střih bez pocitu sevření je dán elasticitou použitých materiálů, což mi umožňuje soustředění se čistě na sportovní výkon bez potřeby průběžných úprav a nepříjemností v podobě soukajících se rukávů, odhalených zad apod. Tady jsou všechny části bundy stále na svém místě.

V klimatických podmínkách cca mezi třemi a patnácti stupni je má volba zcela jasná a padne na bundu ZAIN-M. Tyto teploty nejsou zdaleka limitující a velkou roli hraje intenzita a délka aktivity a hlavně druh aktivity… Pojem „aktivity“ uvádím úmyslně, jelikož jak už jsem zmínil výše, tak má zcela jistě své místo a uplatnění nejen v cyklistice, běhu, ale rovněž na běžkách nebo třeba při svižnější procházce či turistice. Bundu je možné kombinovat se širokou nabídkou základních vrstev a funkčních triček. Například v běhu ji používám také pod bodem mrazu, kdy ji doplní jedna až dvě spodní vrstvy. S mrholením a mírným deštěm si taky s přehledem poradí i za stálého pocitu sucha a tepla.

Mé nejoblíbenější a osvědčené kombinace bundy Kilpi ZAIN-M s dalšími produkty Kilpi:

  • Kilpi FERRY-M – cyklistické legíny – chladné počasí, kšandy a zvýšený pas poskytují výbornou tepelnou ochranu
  • Kilpi RAINAR-M – pánská ultralehká bunda – zvýšená ochrana před deštěm s prodlouženým zadním dílem, který zaručuje výbornou ochranu zad
  • Kilpi RUNIA-M – legíny do chladného počasí, které výborně drží vlastní teplo a současně nedovolí proniknutí chladu zvenčí
  • Kilpi NETTY-M – funkční síťovaný top – vhodný na podvlečení pod tričko nebo dres
  • Kilpi LEAPE-U – triko s krátkým rukávem – rychleschnoucí materiál, výborný odvod potu
  • Kilpi NINJA-M – základní vrstva s dlouhým rukávem s kuklou – skvělá a velmi účinná ochrana krku a hlavy
  • Kilpi NEDEL-U – softshellové prstové rukavice – hřejivý a větruvzdorný materiál s elastickým lemem a stahováním na suchý zip v místě zápěstí

Petr Hvolka

"

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Martin Nytra: Test základní vrstvy Kilpi NINJA-U
12. 1 .2021   1 minuta čtení
Jana Slaninová: Test produktů RINTA-W, IRAZU-W, DIMARO-W
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Jana Slaninová: Test produktů RINTA-W, IRAZU-W, DIMARO-W
11. 1 .2021   4 minuty čtení
Stanislav Najvert: Test běžecké bundy Kilpi TIRANO-M
Rady a tipy Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Stanislav Najvert: Test běžecké bundy Kilpi TIRANO-M
7. 1 .2021   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se