Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Pavlína Netková: Test turistického batohu Kilpi BIGGY-U

14. 7 .2021   3 minuty čtení
Pavlína Netková si pro Vás připravila recenzi 70 litrového batohu Kilpi FFBIGGY-U.

Pavlína Netková si pro Vás připravila recenzi 70 litrového batohu Kilpi BIGGY-U.

Test turistického batohu Kilpi BIGGY-U

Turistický batoh Kilpi BIGGY-U s celkovým objemem 70 litrů je ideálním parťákem na všechny víkendové přechody a delší cestování. Na první pohled jde vidět, že byl vytvořen milovníky turistiky a díky jeho lehkosti, objemu, materiálu, kapsám a postranním popruhům se nosí jedna báseň.

Batoh je proveden ve třech barvách modrá, černá a červená. Mě osobně si získal na první pohled BIGGY-U Blue, který vás oslní již z dálky parádní kombinací dvou odstínů modré a šedé barvy. Materiál tohoto batohu je ripstopová nylonová tkanina, která je pevná, odolná vůči mechanickému poškození a oděru. Nemusíte se tedy bát s batohem po delším a náročném dni, doslova mrsknout na zem. Jak všichni víme, občas táhneme i patnáctikilová závaží. Takovou zátěž, nám usnadňuje nést zádový systém s měkkým 3D polstrováním které udržuje těžiště blízko zad a usnadňuje tak nošení i při plném zatížení. Proudění vzduchu mezi zády a batohem umožňuje tzv. perforovaná ventilační zóna a pomocí suchého zipu lze celou konstrukci přizpůsobit postavě.

Pohodlnou chůzi nám zajišťuje několik nastavitelných popruhů a robustní polstrované ramenní popruhy, které lze také snadno nastavit na jakoukoliv postavu. Snad nejdůležitější na turistické krosně jsou hrudní a bederní popruhy které má BIGGY-U vychytané. Firma Kilpi nezapomněla na skvělou vychytávku na hrudním popruhu, a to signalizační píšťalku. Hrudní popruh je také výškově a šířkově nastavitelný. Bederní popruh obsahuje skvěle přístupné zipové kapsy, do kterých se vleze i můj přerostlý iPhone 12, nožík a kapesníky. Na bedrech a ramenou můžeme zafixovat stabilitu balančními popruhy a zafixovat tak stabilitu pro pohodlnou chůzi.

Sbalení do batohu na delších trasách je kritické. Je nutné, abychom si správně rozvrhli místo v batohu a nezdržovali se žádným vybalováním a balením. Každý turista tedy určitě využije postranní kapsy s popruhy na láhev s objemem 1,5 litru, přední zipovou kapsu s rychlým přístupem, fixační popruhy, gumičky, na které lze připevnit teleskopické hole a v poslední řadě také stretchovou kapsu na přední části batohu. Musím říct, že mě velmi mile překvapila vrchní zipová kapsa, která nabízí dalších 5 litrů, kde můžete mít vše po ruce. Vleze se zde rychlá svačinka, lehká bunda, pláštěnka, osobní věci, a dokonce i malá knížka.

Uvnitř batohu nalezneme jednokomorovou konstrukci s vrchním plněním, která usnadňuje přístup k obsahu batohu, a i přes uzavření vnitřního falešného dna získáme druhou komoru se samostatným přístupem přes vnější zipový otvor. Do hlavní komory, uvnitř batohu je možno umístit hydro vak. Na spodní části batohu nalezneme připínací popruhy na stan nebo karimatku. Já osobně mám karimatku i stan tak malý, že tyto popruhy převážně používám na rychlé zavěšení ručníku, či bundy, kterou suším nebo chci rychle sbalit.

Na batohu nechybí reflexní prvky a do deštivých dnů (kterých doufám bude během mé cesty jen málo) integrovaná pláštěnka.

Pavlína Netková

Mohlo by vás také zajímat
Soňa Jurková: Test dámských fitness legín Kilpi LIGANO-W a běžeckého trička BRICK-W
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Soňa Jurková: Test dámských fitness legín Kilpi LIGANO-W a běžeckého trička BRICK-W
10. 6 .2021   2 minuty čtení
Kateřina Hollá Lindnerová: Test slunečních brýlí Kilpi REZZA-U
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Jak vybrat
Kateřina Hollá Lindnerová: Test slunečních brýlí Kilpi REZZA-U
10. 6 .2021   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Milan Damek: Andalucía Bike Race 2021
2. 6 .2021   3 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se