Rady a tipy
Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Jak se vybavit

Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M

14. 1 .2021   2 minuty čtení
O recenzi našeho bestselleru, outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M, se postaral ambasador Kilpi Racing TEAMu Milan Damek.

O recenzi našeho bestselleru, outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M, se postaral ambasador Kilpi Racing TEAMu Milan Damek.

Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M

V této recenzi vám představím můj velmi oblíbený produkt outdoorovou bundu Kilpi HURRICANE-M.

Použitý materiál SIBERIUM 2,5L je optimálním kompromisem mezi prodyšnosti a odolnosti proti povětrnostním vlivům. SIBERIUM 2,5L využívá konstrukci vrstvy látky složenou v protisměru s voděodolnou mikroporézní membránou (PU/TPU). Tato konstrukce nabízí vodní sloupec 20.000 mm/m2/24h voděodolnosti a 30.000 g/m2/24h prodyšnosti. To přináší výjimečnou pevnost a životnost společně s vysokou prodyšností a elasticitou. Je to zároveň i optimální volbou mezi jednoduchými materiály se zátěrem a třívrstvými membránovými materiály. Je dobře skladná a má i nízkou hmotnost 258 g (velikost M). Bunda se na vás ve větru a dešti nepřilepí, díky dostatečné tuhosti látky se vytváří vzduchová vrstva, která zajistí odvětrání i teplotní komfort. Tyto vlastnosti bundy Kilpi HURRICANE-M opravdu oceníte v extrémním počasí.

Dalo by se říci, že bunda Kilpi HURRICANE-M není nijak překombinovaná, má kapuci a dvě kapsy. Ale není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Třeba již dvě zmíněné kapsy jsou vlastně vychytávky s oboustranným zipem a mohou sloužit také jako odvětrání. Kapuce s integrovanou gumou skvěle sedí a dá se nasadit také na horolezeckou přilbu, což může přijít vhod třeba na feratě nebo i na skialpech. Aby vám netáhlo na záda, je možné bundu v pase libovolně nastavit. Zip bundy jen tak neprofoukne, jelikož je pod ním dvojitý pevný lem. Nepromokavost a dobrou větruodolnost zaručují podlepené švy. Další skvělou vychytávkou spojenou se zipem je druk na hrudi. Ten slouží při rozepnutí zipu k tomu, aby bunda větrala a přitom nevlála.

Bunda Kilpi HURRICANE-M má velmi široké využití při řadě sportovních aktivit. Využijete ji například při běhu, turistice nebo skialpech. Vzhledem k její skladnosti a parametrům je vhodná do extrémního počasí jako je déšť, vítr či sněžení. Výborná je i pro zajištění tepelné pohody při intenzivních sportovních aktivitách, kde střídáte výběhy a seběhy, nebo při skialpinismu. Je to ideální volba, aby jste neprochladli a přitom se moc nezpotili.

Dle aktivity a její intenzity volím podle počasí různé vrstvy. Jako spodní vrstvu nejraději volím Kilpi MERIN-M nebo Kilpi JAGER-M. Když mám bundu Kilpi HURRICANE-M pro případné zhoršení počasí, tak ji kombinuji s bundou Kilpi BALANS-M.

S outdoorovou bundou Kilpi HURRICANE-M vás počasí nepřekvapí. Je to skladná a spolehlivá větrovka a pláštěnka. Tuhle bundu rozhodně využijete v každém ročním období.

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Martin Nytra: Test základní vrstvy Kilpi NINJA-U
12. 1 .2021   1 minuta čtení
Jana Slaninová: Test produktů RINTA-W, IRAZU-W, DIMARO-W
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Jana Slaninová: Test produktů RINTA-W, IRAZU-W, DIMARO-W
11. 1 .2021   4 minuty čtení
Stanislav Najvert: Test běžecké bundy Kilpi TIRANO-M
Rady a tipy Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Stanislav Najvert: Test běžecké bundy Kilpi TIRANO-M
7. 1 .2021   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se