Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Milan Damek: Test cyklo produktů MURIA-M, CORRIDOR-M a VENETO-M

10. 8 .2021   3 minuty čtení
Ambasador Milan Damek si pro Vás připravil recenzi jeho nejpoužívanějších cyklo produktů naší značky Kilpi.

Ambasador Milan Damek si pro Vás připravil recenzi jeho nejpoužívanějších cyklo produktů naší značky Kilpi.

Test cyklo produktů Kilpi MURIA-M, CORRIDOR-M a VENETO-M

Připravil jsem si pro Vás recenzi cyklistických kalhot MURIA-M s cyklistickými dresy CORRIDOR-M a VENETO-M.

Jsou to top modely cyklistického oblečení od Kilpi určené pro horskou a silniční cyklistiku. Jedná se o závodní střih oblečení tzv. ”cyklistický dres” pro výkonnostní sport. Střih a použité materiály musí splňovat řadu funkcí. Zejména odvod potu, dobrou aerodynamiku, chránit proti chladu a větru a přitom nabídnout komfort a pohodlí.

Kalhoty a dresy prověřuji na řadě světových i domácích závodů v mnohdy extrémních podmínkách. Na rozdíl od turistiky se závodí za každého počasí a cyklo produkty od Kilpi při testování nešetřím. Vedro, prach, déšť, bláto, vítr a horský terén s rozdílnými teplotami. Tam všude potřebujete skutečně funkční sportovní oblečení. Produkty vycházejí z materiálu OPTI-DRY, který je velmi elastický, dobře odvádí pot a rychle schne. Důležitý je i přilnavý střih, nejen pro dobrou aerodynamiku, ale i funkci funkčního prádla. V cyklistice se až na výjimky používá většinou jen jedna vrstva oblečení. Vhodná kombinace materiálů a střihu vytváří cyklistické oblečení s lokálními funkcemi. Tato komplexnost funkcí je i kritériem, která rozlišuje kvalitní značkové cyklo oblečení od průměru.

Při vícedenních a dlouhých závodem je důležité mít kvalitní kalhoty, aby jste vydrželi v sedle několik hodin, několik dní po sobě. Proto je základem všech cyklistických kalhot, aby měly kvalitní vložku. Cyklistické kalhoty Kilpi MURIA-M disponují robustní Coolmaxovou gelovou vložku o tloušťce 10 mm, která zaručuje komfort při jakýchkoliv vyjížďkách v každém počasí. Kalhoty pro zajištění většího komfortu jsou šity plochými švy. Nohavice jsou ukončeny velkými protiskluzovými silikonovými lemy, které nijak nestahují stehna a navíc obsahují bezpečnostní reflexní prvky. Dalším důležitým prvkem pro Váš maximální komfort jsou široké mikroperforované šle. Cyklistické kalhoty MURIA-M si oblíbíte jak už v barevném týmovém provedení Kilpi nebo černé barvě. K týmovým barvám je pak jasná volba v podobě dresu CORRIDOR-M, který je opět vyroben z několika kombinací rychleschnoucího materiálu OPTI-DRY. Velmi prodyšné rukávy a boky dresu oceníte v těch největších vedrech. Rovněž záda jsou velmi odvětrána a dres pěkně sedne na tělo, celorozepínací zip umožní pohodlné oblečení a libovolné rozepnutí za jízdy. Standardní jsou tři kapsy na zádech a jedna kapsa s bočním vstupem na zip. K černému provedení kalhot volím dres VENETO-M, který využívá rovněž tří kombinací rychleschnoucího materiálu OPTI-DRY. Zde jsou rukávy z elastického materiálu a boky se zády jsou z velmi průsvitného a prodyšného síťového materiálu. Oba dva sety skvěle sednou a nabízejí komfort při vyjížďkách za každého počasí.

K dresům také skvěle ladí sluneční brýle LECANTO-U a PEERS-U.

Milan Damek

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Petr Hvolka: Test fotochromatických brýlí Kilpi BIXBY-U
14. 7 .2021   4 minuty čtení
Jana Slaninová: Recenze produktů Kilpi BERGEN-W a Kilpi TIRANO-W
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Jana Slaninová: Recenze produktů Kilpi BERGEN-W a Kilpi TIRANO-W
14. 7 .2021   2 minuty čtení
Pavlína Netková: Test turistického batohu Kilpi BIGGY-U
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Pavlína Netková: Test turistického batohu Kilpi BIGGY-U
14. 7 .2021   3 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se