Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Michal Činčiala: Test outdoorových kalhot Kilpi HOSIO-M

15. 1 .2021   2 minuty čtení
Ambasador Kilpi Racing TEAMu Michal Činčiala otestoval odepínatelné outdoorové kalhoty Kilpi HOSIO-M.

Test outdoorových kalhot Kilpi HOSIO-M

Ultraběhání v náročných terénech, mezi které patří třeba poušť Gobi, buš jihozápadní Austrálie, obtížný horský terén v americkém Oregonu, nebo třeba Královská stezka za polárním kruhem ve švédském Laponsku – všude tam se mohu spolehnout na outdoorové kalhoty Kilpi HOSIO-M, které jsou mým věrným partnerem v těchto projektech.

I když jsou kalhoty HOSIO-M určeny primárně na turistiku a cestování, díky odnímatelným nohavicím a celkovému provedení je používám na svých vícedenních ultrailových závodech. Hlavní předností je právě možnost udělat z kalhot kraťasy. To se hodí zejména na jaře či podzim, kdy se chladná rána mohou proměnit v horký den.

Díky dvou bočním a jedné zadní kapse na zip si můžete být jistí, že neztratíte nic důležitého. Je však třeba pamatovat na to, že vnitřní část kapes je ze síťoviny, a proto je nutné věci citlivé na vlhkost vložit třeba do ziplocku.

Kalhoty jsou opatřeny poutky na pásek, což je důležité zejména při běhu. Místa, která jsou namáhána, konkrétně oblast kolen a zadku, jsou zesílena. Kalhoty jsou vyrobeny z materiálu SIBERIUM SRC SB, který je pružný ve 4 směrech a zajišťuje dobrou ochranu za většiny klimatických podmínek. Pokud je venku velká zima, osvědčilo se mi pod kalhoty použít běžecké legíny a tato kombinace byla dostačující i v poušti Gobi v nadmořských výškách nad 4 km.

Nohavice jsou odepínatelné a navíc je lze rozepnout i na boku, což je výhodné zejména v případě, pokud si nechci nebo nemůžu vyzout boty. Díky střihu a provedení jsou velmi pohodlné na nošení a v dostupných barevných variantách bych se s nimi směle vydal i na procházku do města.

Kalhoty Kilpi HOSIO-M bych primárně doporučil pro horskou turistiku, zejména v jarní a podzimní sezóně. Při použití vhodného termoprádla by se v nich nebál vydat i do velmi chladného počasí. Speciálně pro běh určeny nejsou, ale osvědčily se mi pro vícedenní běhání prokládané chůzí, kdy velmi dobře plní funkci univerzálních kalhot/kraťas a zbavují mne nutnosti mít v batohu další kusy oblečení.

Kalhoty Kilpi HOSIO-M používám většinou v kombinaci s funkčním tričkem MERIN-M (které obsahuje podíl merino vlny) nebo bezešvým tričkem LEAPE-M, případně v chladnějším počasí s další funkční vrstvou WILKE-M a s bundou HURRICANE-M.

Za léta, kdy kalhoty HOSIO-M používám, prošly postupným vývojem a vylepšováním. Výsledkem je dospělý produkt, který vyhoví ve většině klimatických podmínek, primárně pro turistiku, ale velmi dobře vyhoví i v náročných podmínkách celodenních nebo i vícedenních ultratrailových běžeckých závodů.

Mohlo by vás také zajímat
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Jak se vybavit
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
14. 1 .2021   2 minuty čtení
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
14. 1 .2021   3 minuty čtení
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu O Kilpi Jak vybrat Péče a údržba
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
14. 1 .2021   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se