Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi

Kilpi lyžařský běžecký kemp #1

5. 1 .2019   2 minuty čtení

Uskutečnil se první běžkařský kemp Kilpi. V pátek 28. prosince se u lanovky Černohorský expres sešlo 8 nadšených lidí (2 dívky, 3 ženy a 3 muži), kteří se chtěli zdokonalit v běhu na lyžích. Nejprve dostali balíček „Kilpi-MaChr““, který obsahuje nákrčník, čelenku a jízdenky.

Všichni účastníci zvolili klasický styl. Dopoledne probíhal všeobecný výcvik lyžování. Je potřeba, aby se člověk naučil na lyžích stát. Na klouzání si na lyžích zvykl (náš mozek vnímá smyk a klouzání jako potenciální nebezpečí a podvědomě to odmítá, takže musíme CNS přesvědčovat, že se není čeho bát). Tento trénink zahrnoval spoustu zábavy ve hře a jednoduché a bezpečné sjezdové lyžování. Hra prolomí psychologickou bariéru naší plachosti.

V poledne jsme kromě krátké přednášky o vosku na běžky diskutovali o tréninku, jídle a výživě nebo prostě o životě. Jsem přesvědčen, že pokud má člověk pocit, že o něj instruktor nemá zájem, tak výuka není tak efektivní. Ano, individuální přístup je na prvním místě.

Po obědě jsme si museli navoskovat lyže a na mokrý sníh použít červený klistr. Směle jsme se vydali na lyžařskou trať. Účastníci kempu udělali velký pokrok a 2 hodiny odpoledního lyžování uběhly během chvilky. A všichni se těšili na další den.

V sobotu nám Guardian Rübezahl poslal vlhký sníh, který je noční můrou mnoha profesionálních vojáků. Bylo obtížné "trefit"" správný vosk a museli jsme to několikrát opravit. Všichni zúčastnění se zvedli dobře a i přes znatelnou únavu pokročili. Zkušení lyžaři hledali menší nuance v technice, méně zkušení zkoušeli skutečné lyžařské postoje.

Při obědě se účastníci viděli na videu a dostali zpětnou vazbu od svého instruktora. Odpoledne se vydáme do rozlehlého a členitého terénu Černé hory a na krátký výlet si procvičíme naučený styl. Většina účastníků jede na Jizerskou 50, tak jsme jim snad pomohli odběhnout jejich závod v co nejkratším čase!

První kurz je za námi, ale další tři jsou před námi.
Kurz si můžete rezervovat zde: https://www.machr-consulting.cz/prihlaska

Mohlo by vás také zajímat
Dechberoucí Kanada objektivem Martiny Chrástkové
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Dechberoucí Kanada objektivem Martiny Chrástkové
2. 1 .2019   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Daniela Kroulíková zdolala Aconcaguu!
20. 12 .2018   2 minuty čtení
Dvě stříbra a bronz Adély Voráčkové z ománského Spartana
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Dvě stříbra a bronz Adély Voráčkové z ománského Spartana
16. 12 .2018   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se