Rady a tipy
Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Jak vybrat
Jak se vybavit

Jakub Merle otestoval cyklo produkty na HERO DOLOMITES SÜDTIROL 2022

23. 6 .2022   4 minuty čtení
Závodní prostředí je ideální volbou pro zátěžový test cyklistického oblečení! Jakub Merle otestoval cyklo produkty CORRIDOR-M a MURIA-M...

Závodní prostředFFí je ideální volbou pro zátěžový test cyklistického oblečení! Jakub Merle otestoval cyklo produkty CORRIDOR-M a MURIA-M na HERO DOLOMITES 2022.

Závodní prostředí je ideální volbou pro zátěžový test cyklistického oblečení!

Nejdelší závodní distance HERO DOLOMITES činí 86 km s převýšením 4500 m. Nejen sportovec, ale i vybavení dostává opravdu zabrat po celou dobu závodu! Ať už jde o prach, kamení, lesní porost, který se o vás odírá nebo nadmíru potu, který vyprodukujete, je vždy důležité mít oblečení, které něco vydrží a chová se příjemně, komfortně!

Moje osobní sázka byla volba cyklistického dresu Kilpi CORRIDOR-M RM0308KI. Jedná se o nejvyšší třídu produktové řady pro cyklistiku! Tedy dres, který musí být těsný na těle a pěkně obepíná sportovce, to zapříčiní, že dres velice dobře odvádí pot a rychle schne ve sjezdech!

Střih je pohodlný, švy jsou ploché a nejsou cítit, zip u krku neškrtí a rukávy jsou poddajné aktuálnímu napětí rukou a neomezují průtok krve do svalů! Spodní lem dresu je opatřen silikonovou gumou proti vyhrnutí, což je výhodné při pohybu jezdce směrem nahoru, přičemž spodní lem neškrtí břicho a nedocházi tak k nepříjemným pocitům v oblasti břicha!

Zkušenost ze závodu:

  • POCENÍ: opravdu vysoké, logicky v kopcích jej protpotíte skrz na skrz, nicméně během sjezdu a malé chvilky je dres suchý!
  • VÝDRŽ: při oděru o větve, dres nenese známky poničení, materiál je stabilní!
  • ZATÍŽENÍ KAPES: i při naložení maxima, tj.: dvě duše, 10x gel, 2x banán, servisní materiál a CO2 bombičky se kapsy netrhají, neměnní svou velikost a jsou dobře dostupné. Kapsa se zipem, do které jsem umístil mobil pro případ nouze vydržela také a zip chodil a chodí neustále dobře!

Výběr cyklistických kraťásů je pak alfa omega, přičemž řešíte váhu, prodyšnost a pohodlnou vnitřní vložku! Můj výběr padl na kompletně černé MURIA-M RM0215KIBLK. Jedná se opět o nejvyšší model! Stélka je vyrobena z COOLMAX, tento materiál je mezi cyklisty velice oblíbený a slibuje posezení jako v gauči. Dobře saje a odvádí pot od těla směrem pryč!

Šle bývají občas velkým problémem, jelikož řežou a nebo jsou tuhé. U MURIA-M je to jinak, šle jsou poddajné, švy nedřou a vydrží vyšší napnutí s tím, že se nevytahají ani o píď! Šle jsou také opatřeny o dvě kapsy v zádové části, někdo je používá pro úschovu cenností, ale prapůvod těchto kapes je jiný. Jde o kapsy pro vysílačky nebo lokátory, které vozí závodníci, každopádně je každý využije dle sebe! Do kapes se vejde například mobil nebo peněženka!

Spodní lem je protiskluzný a zaručí tak stálou polohu na noze!

Zkušenosti ze závodu:

  • POCENÍ: rychleschnoucí, během několika minut při sjezdu nebo delší rovině kraťasy usychají.
  • VÝDRŽ: prodělal jsem jeden pád na šotolině, kraťasy bez poškození. Příkladem výdrže může být můj dvouroční nájezd na jednom kusu o délce 12800km!
  • ZATÍŽENÍ: při maximálním výkonu a zapocení se vnitřní vložka neroluje, je stabilní. Celkově o kraťasech nevíte!

Mimo výše uvedené jsem na sobě měl i tílko Kilpi NETTY-U v bílé barvě RU0303KIWHT. Jedná se o ultralehké, tzv. děrované tílko, které neskutečně dobře sedí na těle! Saje pot jako houba a k tomu všemu umí nejen ochladit, ale i zahřát při zapocení! NETTY-U používám nejen na cyklistiku, ale i běh, je nedílnou součástí mého sportovního výkonu už od jeho uvedení na trh!

Tílko MUSÍ sedět na těle jako druhá kůže, jinak nebude fungovat jak má!

Zkušenosti ze závodu, ale i tréninku:

  • Rychleschnoucí.
  • Čtyřsměrná elasticita = druhá kůže.
  • Švy ploché, nedřou.
  • V létě chladí, v zimě hřeje!
  • Životnost tílka při denním používání je odhadem 2 roky, ale záleží na tom, jak se o tílko staráte!

Tuto recenzi pro Vás připravil:

Jakub Merle
ambasador Kilpi Racing TEAMu

Mohlo by vás také zajímat
Jakub Merle otestoval cyklo produkty na HERO DOLOMITES SÜDTIROL 2022
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Jakub Merle otestoval cyklo produkty na HERO DOLOMITES SÜDTIROL 2022
22. 6 .2022   3 minuty čtení
Prodyšnost / voděodolnost - kompletní vysvětlení pojmu
Rady a tipy
Prodyšnost / voděodolnost - kompletní vysvětlení pojmu
22. 6 .2022   4 minuty čtení
Vrstvení oblečení při sportu - Jak správně vrstvit sportovní oblečení
Rady a tipy
Vrstvení oblečení při sportu - Jak správně vrstvit sportovní oblečení
21. 6 .2022   5 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se