Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi

Damek s Jobánkem vytepali zlato na islandském etapáku dvojic Glacier 360

17. 8 .2019   2 minuty čtení
První etapák v rámci projektu KILPI - SUPERIOR MTB Stage Race 2019 na Islandu prověřil jezdecké schopnosti Damka...

S Honzou Jobánkem, vítězem závodu OBR Drásal nebo Bike Valachy, jsme otevřeli unikátní projekt KILPI - SUPERIOR MTB Stage Race 2019, který má za cíl prověřit vedle našich jezdeckých schopností také kvality cyklistické kolekce KILPI 2020: od dresů až po vylepšené batohy s rezervoárem a horská kola SUPERIOR BIKES! Seriál odstartoval etapovým závodem dvojic Glacier 360 na Islandu a dále bude pokračovat závodem Epic Israel - the Ultimate Holy Land Mountain Bike Challenge.

Na závod jsme se hrozně moc těšili. Terén i prostředí slibovaly nevšední bikerský zážitek. Závod odstartoval prologem, který se jel formou časovky. Trať v Reykjavíku o délce 4,3 km s převýšením 83 metrů vedla singly v místním parku. S Honzou jsme obsadili druhé místo a na domácí lídry ztráceli 3 sekundy.

Další den nás čekala druhá etapa o délce 95 km. Byli jsme zvědaví a nemohli jsme se dočkat místních terénů. Etapa nám s Honzou vyšla na jedničku. Již na 12 km jsme se osamostatnili na čele a prodírali se sopečným prachem s výhledem na místní ledovec. Etapu s převýšením 1 500 metrů nám navíc „zpříjemňoval“ velmi silný️ vítr. I tak se nám ji podařilo vyhrát a do třetí etapy nastoupit po chladné noci ve stanu jako vedoucí jezdci s náskokem přes 5 minut.

Na další den zjišťujeme, že třetí etapa je z důvodu nepříznivého zimního počasí pozměněna. Za velmi chladného a hlavně i deštivého počasí byla doslova leteckým dnem, když na trati dlouhé 108 km s převýšením 1 333 metrů byla naše průměrná rychlost 34 km/h. Bohužel jsme s Honzou nestačili na domácí dvojici a doletěli jsme si tak pro druhý flek. Předpověď mezitím hlásila na další den ještě zajímavější počasí. Mělo totiž možná i sněžit, to by bylo o zábavu postaráno.

Čtvrtá etapa Glacier 360 měřila 111 km s převýšením 1 500 metrů a byla mnohem techničtější, jelikož více než 50 km bylo na pěkných trailech zdejší krajinou. Povrch byl velmi proměnlivý: od sopečného prachu, písku, nespočtu kamení až po travnaté stepi. Závodníkům se nevyhnuly technické problémy a pády. Našemu týmu KILPI Superior Velsbike Team s Honzou Jobánkem se ale vedlo výborně. Vyhnuli jsme se pádům i defektům a v cíli jsme si připsali nejen druhé etapového vítězství, ale celkově jsme uhájili náš náskok z etap předchozích a ukořistili celkové vítězství.

Mohlo by vás také zajímat
Ohlédnutí Daniely Kroulíkové za zdoláním Kilimandžára v rekordním čase
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ohlédnutí Daniely Kroulíkové za zdoláním Kilimandžára v rekordním čase
9. 8 .2019   10 minut čtení
Ze závodního deníku bikepackera Luboše Seidla: Iberica Traversa #6
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Ze závodního deníku bikepackera Luboše Seidla: Iberica Traversa #6
26. 7 .2019   12 minut čtení
Test běžecké vesty Kilpi HARDROCK-U
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky Jak se vybavit
Test běžecké vesty Kilpi HARDROCK-U
24. 7 .2019   3 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se