Rady a tipy
Z testování

Buďte vidět! Výrazné běžecké oblečení s reflexními prvky

5. 2 .2018   2 minuty čtení
Když se zhorší viditelnost (běžíte či jdete v mlze) nebo padne soumrak, nestačí mít jen pohodlné oblečení,které pohlcuje...

"

Od února 2016 platí novela zákona o silničním provozu, podle níž mají chodci povinnost nosit za snížené viditelnosti mimo obec reflexní prvky. Když se zhorší viditelnost (běžíte či jdete v mlze) nebo padne soumrak, nestačí mít jen pohodlné oblečení,které pohlcuje vlhkost a je prodyšné, ale je třeba mít takové oblečení, v němž budete dobře vidět, tj. je vybaveno reflexními prvky. Když budete například nakládat ve večerních hodinách lyže do auta nebo budete čekat na špatně osvětleném místě, jsou reflexní prvky kvůli bezpečnosti nezbytné. Pokud si někdo myslí, že mu postačí mobilní telefon či rozsvícená baterka,tak se mýlí. To nejsou reflexní prvky, protože neumějí odrážet světlo.

V tomto ohledu se můžete spolehnout na vybrané oblečení Kilpi. Reflexní prvky má  celá kolekce na běhání či na běžecké lyžování:  bundy Zester, Nordim, Transformer, kalhoty Karang i doplňky, jako je čelenka Bandi.

Bunda Zester má výrazné barvy a dobře viditelné reflexní prvky. Je vhodná na běžky i pro jízdu na kole v chladném počasí. Má větruodolnou přední část a prodyšnou zadní část.

Abychom nezůstali jen u pouhého popisu, podívejme se, jak tato bunda sluší známé sportovní reportérce Katce Nekolné. V cíli závodu Jilemnická 50 měla očividně dobrou náladu.

Lehká bunda Transformer je zhotovena z větruvzdorného softshellového materiálu. Má vyvážený poměr mezi hodnotami vodního sloupce a prodyšností (10 000 mm a 10 000g/m2/24hod). Je vhodná na běhání, běžkování či turistiku. Velmi užitečným a praktickým prvkem jsou u ní odepínací rukávy. Ve výbavě našich ambasadorů je také strečová bunda Nordim, která je zkombinován a ze tří materiálů. Její přední část je větruodolná. Bunda je celorozpínací a má vysoký límec. Ženy ocení její moderní střih i technické provedení.

Běžecké/běžkařské kalhoty Karang s reflexními prvky mají stejně jako bunda Zester větruodolnou přední část a prodyšnou zadní část.

Z doplňků upozorňujeme na fleecovou čelenku Bandi-U s hřejivou vnitřní vrstvou a plochými švy. Čelenka má výrazné barvy a je vhodná pro veškeré outdoorové aktivity.

Náš Kilpi Racing Team a reflexní oblečení

Máme velkou radost, že naší novou ambasadorkou se stala Martina Chrástkovámnohonásobná mistryně ČR v běhu na lyžích, dvojnásobná vítězka Worldloppetu Bieg Piastow a účastnice čtyř světových zimních univerziád. Martina se podílí na vývoji kolekce Kilpi pro běžecké lyžování a aktivně testuje oblečení dříve, než se dostane k našim zákazníkům.

Z akcí, kterých se zúčastnil náš Kilpi Racing Team a prověřil při nich reflexní oblečení, uveďme například charitativní vánoční běh Mělnickem.

Dalším pěkným závodem je Trailová Závist, která má start a cíl ve Lhotě u Dolních Břežan. Délka trasy je něco málo přes 17 km.

Díky našim sportovcům a jejich testování vám můžeme každý rok nabídnout technické oblečení nejvyšší kvality se spoustou užitečných vychytávek.

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Schladming-Dachstein na vlastní kůži!
28. 1 .2018   5 minut čtení
Super-G na ledovci Pitztal
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Super-G na ledovci Pitztal
30. 12 .2017   1 minuta čtení
Ostrý Roháč - závěje a krásné výhledy
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ostrý Roháč - závěje a krásné výhledy
28. 12 .2017   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se