Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Bigfoot 200 endurance run – závod za hranicí extrému #4

18. 9 .2019   4 minuty čtení
Stihli i zbylí členové Kilpi Racing Teamu doběhnout extrémní 200 mílový ultramaraton Bigfoot 200 v časovém limitu? To...

Po doběhu se belhám šnečím krokem do auta, abych si vyzvedl věci na převlečení a vlhké ubrousky na utření. Sprchy tady v cíli nemáme. Na záchodě absolvuji velmi bolestnou proceduru čištění, která mi zejména v určitých partiích, těžce opruzených a místy do krve, vhání slzy do očí. Za 20 minut je vše hotovo, a i když do dokonalosti to má velmi daleko, přece jen jsem již o něco více člověkem. Usedám zpět do křesla a s pivem v ruce sleduji další běžce v cíli. U každého z nich je doběh velmi emocionální. Szilvia se blíží skutečně mimořádně pomalým tempem. Zbývajících pár mil jí trvá už hodiny. Konečně se objevuje na dráze. S maďarskou vlajkou, krokem, viditelně zcela na pokraji vyčerpání, protíná cílovou pásku a je odnesena na lehátko neschopna dalšího pohybu. Nohy má oteklé na dvojnásobek normální velikosti.

Moje pozornost se obrací na posledního člena týmu, Jirku. Podle počítače už prošel posledním checkpointem a do cíle mu zbývá závěrečný půlmaraton. Bude to o minuty. Najednou mi jedna z pořadatelek navrhne, abych vzal auto a jel ho podpořit. Že mě to samotného nenapadlo dříve! Během nadávání na svoji hloupost nasedám do vozu, s nejméně osmi, i když už částečně strávenými pivy v krvi, a jedu Jirkovi naproti. Několikrát se ztratím, protože cesta v opačném směru vypadá trochu jinak, ale nakonec se potkáváme. Jirku před sebou už kilometry a možná desítky kilometrů ženou zametači, tj. pořadatelé, kteří ukončují závod. Autobus smrti jako na Spartathlonu tady není. Pustím z okénka hlasitě Rammsteiny, vylezu z auta a za hlasitého potlesku křičím slova povzbuzení. Na Jirku to zjevně působí. Běží! Stejně jako já po 300 km. Pojedu vždy půl kilometru, vyberu jinou motivační píseň a společně se zametači se blížíme k cíli. Atmosféra je elektrizující. Samozřejmě povzbuzuji i další běžce, kteří jsou v Jirkově okolí. Tempo je dobré a je jasné, že Jirka limit splní, asi o čtvrt hodinky. Dva kilometry před cílem odjíždím přichystat jeho slavný příchod – musím načepovat dvě studená piva, jak jsem mu slíbil. Je jisté, že bude závěrečným regulérním finišerem, a proto při jeho doběhu na cílovou rovinu všichni finišeři, kteří se mezitím shromáždili, vytvářejí tunel z rukou. Za jásotu a potlesku Jirka probíhá cílem, obejmeme se a plním svůj pivní slib. Není překvapení, že pivo padne na ex.

Poté vsedě ještě velmi dlouho rozmlouváme a vyměňujeme si zážitky. Vše plynule přechází v závěrečnou party. Po osmé večerní si ještě naposledy necháme ošetřit nohy a poté všichni tři usedáme do auta, čeká nás 75 minut jízdy do hotelu. Jízda je to dobrodružná, jsem tak unavený, že při řízení sotva vidím na cestu. Jednou musím na dvacet minut zaspat, ale vše dopadne dobře a před půlnocí jsme zpět v motelu. Po sprše ještě chvíli nejdeme spát a místo toho si dáváme pivo. Moc dlouhý spánek nás ale nečeká, protože Szilvia jeden hned ráno na letiště. Ráno se budíme včas a překvapivě bez potíží, a ještě než se vydáme na letiště v Portlandu, Szilvia nás pozve na snídani.

Na závěr klasická, ale potřebná děkovačka od srdce. Děkuji Jirkovi Hálkovi za jeho akčnost, s kterou našel a zařídil účast celého tříčlenného týmu na této akci. Velký dík patří také značce Kilpi, která nás všechny podporovala svými produkty – vše se mi osvědčilo a i v těch nejtěžších chvílích jsem se mohl spolehnout na tuto výbavu: kompresní podkolenky, outdoorové kalhoty s odepínacími nohavicemi Hosio, tričko Ninja, funkční tričko Merin, kterým jsem úspěšně v druhé části závodu nahradil Ninju, mikina Wilke a na závěr moje eso, bunda Hurricane, nepostradatelný to nástroj moderního muže.

Mohlo by vás také zajímat
Leoš Kratochvíl: Na Elbrus po ledové stěně #1
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Leoš Kratochvíl: Na Elbrus po ledové stěně #1
11. 9 .2019   5 minut čtení
Atmosféra Beskydské sedmičky objektivy fotografů
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Atmosféra Beskydské sedmičky objektivy fotografů
11. 9 .2019   1 minuta čtení
Bigfoot 200 endurance run – závod za hranicí extrému #3
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu O Kilpi
Bigfoot 200 endurance run – závod za hranicí extrému #3
5. 9 .2019   6 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se