Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi
O Kilpi
Rozhovory

BESEDA S KILPI RACING TEAMEM #1

13. 12 .2018   2 minuty čtení

V úterý 27. listopadu se naplnila WOOD ARÉNA v Ostravici příznivci extrémních sportů. Konala se zde totiž první beseda s vybranými sportovci z Kilpi Racing Teamu.

Besedu zahájila rebelka a horolezkyně Daniela Kroulíková velmi vtipně, když přinesla na pódium pytel, na kterém po zadečku sjela kousek Elbrusu. Tím si i nechtěně vysloužila pár úsměvných narážek, které se na ni ještě během dvouhodinové diskuse snesly. Daniela se s námi podělila o své zážitky z výstupu na Elbrus a přípravy výstupu na obávanou argentinskou ledovou královnu Aconcagua (6 962 m).

Martin NytraTomáš Matera a Milan Damek, nás přenesli do francouzského Talloires, kde jsme s nimi znovu prožili extrémní závod Red Bull Éléments, na kterém vybojovali výborné čtvrté místo.

Jejich vyprávění bylo velmi poutavé a jistě jím motivovali některé sportovce z řad obecenstva k absolvování tohoto závodu. My ostatní jsme se jen ujistili, že tohle je nad naše síly. Posuďte sami:

Plavec musí zvládnout dva 750 metrů dlouhé okruhy, po každém z nich je 400metrový přeběh a závěrečný 1 500 m dlouhý okruh. Běžec musí zdolat vrchol La Tournette, což znamená převýšení skoro 2 000 m na 11 km, takže běží prakticky stále do kopce. Paraglidový úsek začíná sestupem po via ferrata na start a přistává o kilometr níž u chaty Chalet de l’Aulp. Následuje kratší výběh s padákem nad chatu, druhý start s přistáním na „přistávačce“ v Perroix, 2kilometrový výběh s převýšením 400 m a další poslední start s přistáním na pontonu na jezeře. Biková trasa měří 21 km s převýšením 1 500 m, kromě prudkých výjezdů a sjezdů obsahuje i mnoho pasáží, kde se kolo tlačí.

S Milanem Damkem jsme zavítali také k protinožcům, kde ve vedru a potu vybojoval na Crocodile Trophy skvělé páté místo.

Posledním přednášejícím byl ultramaratonec běžec Michal Činčiala, který letos absolvoval 285 km dlouhý závod Ultra Milano Sanremo, ale zde se s námi především podělil o čerstvé zážitky ze závodu Ultra Gobi. Michal v poušti běžel 400 kilometrů a otevřeně nám vyprávěl, jak bojoval s extrémními teplotními výkyvy, s halucinacemi, jak rozmlouval s kameny i jak spal vestoje a jak s puchýři, které se již nechtěly vejít do bot, přemýšlel, že to možná vzdá. Nakonec ale všechno překonal a dosáhl skvělého výsledku - dokončil extrémní závod Ultra Gobi, na výtečném desátém místě.

Beseda byla skvělým zážitkem a již se těšíme na tu další, tedy Besedu s Kilpi Teamem #2.

Mohlo by vás také zajímat
Daniela Kroulíková z mise Aconcagua hlásí: "Base Camp dosažen!"
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Daniela Kroulíková z mise Aconcagua hlásí: "Base Camp dosažen!"
12. 12 .2018   3 minuty čtení
Żorski Półmaraton Leśny ovládl Kilpi Racing Team
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu O Kilpi
Żorski Półmaraton Leśny ovládl Kilpi Racing Team
8. 12 .2018   1 minuta čtení
Péřovky do hor, na cesty i do města
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi
Péřovky do hor, na cesty i do města
3. 12 .2018   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se