Rady a tipy
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Produktové novinky
O Kilpi
Jak vybrat

Stanislav Najvert: Test běžecké bundy Kilpi TIRANO-M

7. 1 .2021   2 minuty čtení
Ultramaratonec a ambasador našeho Kilpi Racing TEAMu Stanislav Najvert by se s Vámi rád podělil o recenzi běžecké...

Ultramaratonec a ambasador našeho Kilpi Racing TEAMu Stanislav Najvert by se s Vámi rád podělil o recenzi běžecké bundy Kilpi TIRANO-M.

TEST BĚŽECKÉ BUNDY KILPI TIRANO-M

Otestoval jsem pro Vás univerzálního společníka na běh - bundu Kilpi TIRANO-M. Pokud bych měl zprůměrovat, jaké oblečení mám v průběhu celého roku nejčastěji na sobě, tak by to zcela jistě vyhrál určitě právě tento povedený kousek. Bundu která je primárně určena k běhání, používám vlastně při všech svých pohybových aktivitách.

Její minimalistické pojetí mi umožňuje složení do zadní malé kapsičky a vyrazit na dlouhý běh, kolo, běžky nebo ji použít jako další záložní vrstvu v zimních měsících. Běžci mé krevní skupiny ji určitě můžou hojně využívat po běhu při “dvojpivku” na zahrádce.

TIRANO-M je totálně lehounká, spolehnout se můžete na solidní větruodolnost, voděodpudivost a velmi dobrou prodyšnost. Bunda padne jak ulitá a necítíte se v ní nějak stísněně. Na zadní části najdete několik miniaturních větracích otvorů, které oceníte hlavně při nošení batohu.

Samozřejmostí je malá zadní kapsička, do které se dá celá bunda sbalit. Takhle složenou ji pak pomocí elastické rukavice, která je její součástí, jednoduše ponesete na zápěstí.

Jak už bývá u produktů Kilpi zvykem, je bunda opatřena mnoha bezpečnostními reflexními prvky. Vyznavači a sledovači veškerých dat budou nadšeni z průstřihu na levém rukávu určeném pro chytré hodinky, plus na ní ještě najdete prodloužené rukávy s otvory na palec, které oceníte při nízké teplotě.

Osobně jsem bundu poprvé oblékl při dlouhém běhu - něco mírně přes 30 km. Zpočátku lehce pršelo, ale ve druhé polovině už svítilo slunce a já si bundu omotal okolo pasu, při její lehké hmotnosti jsem o ní vlastně vůbec nevěděl. Kilpi momentálně potěší milovníky barviček a nabízí TIRANO v širším spektru barev, což vám umožní nesplynout s davem.

Závěrem bych zmínil, že osobně vidím jako největší plus poměr mezi cenou a výkonem, jelikož za celou svou dlouhou kariéru mám s čím srovnávat. V tomto ohledu je to opravdu revoluce, protože srovnatelné produkty jiných značek jsou až 3x dražší.

Stanislav Najvert

Mohlo by vás také zajímat
Martin Nytra: Chamonix 2020
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Martin Nytra: Chamonix 2020
7. 10 .2020   3 minuty čtení
Luboš Seidl: French Divide 2020 #1
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Luboš Seidl: French Divide 2020 #1
9. 8 .2020   2 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ukončení zimní sezóny v podání Martiny Chrástkové
28. 2 .2020   5 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se