O Kilpi
Novinky z Kilpi

Sprinterka Jana Slaninová je novou posilou Kilpi Racing Teamu

6. 7 .2019   1 minuta čtení
Letošní halová mistryně ČR na 200 m Jana Slaninová se stala novou členkou Kilpi Racing Teamu. Jaké je...

Kilpi Racing Team přibral do svých řad novou posilu. Je jí Jana Slaninová, letošní halová mistryně ČR na 200 m, atletka tělem i duší s atletickými kořeny, která na stadionu prakticky vyrůstala. V životě i ve sportu se Jana řídí mottem „Kdyby to bylo jednoduché, tak to dělá každý.“

O motivaci měla Jana postaráno již od malička. Její maminkou je totiž Táňa Kocembová, někdejší sprinterka a souputnice Jarmily Kratochvílové, za kterou častokrát končívala. Tatínkem je pak bývalý trenér atletiky Jan Slanina. Není tedy divu, že se Jana běhu na atletické dráze věnuje také.

Paradoxně ji to ale nejprve táhlo jinam. Rodiče ji dali volnost a do atletiky ji nikdy nenutili. Od malička se i přesto účastnila mnoha běžeckých závodů, především Čokoládové tretry, avšak ve druhé třídě začala závodně tancovat. A to s velkým úspěchem, když to dotáhla až na mistryni světa v disco tancích. Po čase ji však kolektivní sport přestal naplňovat. Chtěla závodit sama za sebe. Ve 14 letech se rozhodla zaběhnout bez tréninku Mistrovství republiky na 300 m a také ho vyhrát. Od té doby rok co rok pravidelně bojuje o místo v reprezentaci a doposud se jí to daří. Po mamince zdědila rychlost, a tak se věnuje sprinterským tratím na 100 m, 200 m a 400 m. Jak sama říká, chce být takovým „univerzálem“, ale zároveň přiznává, že své největší úspěchy získala vždy na trati 200 m.

Svůj postoj ke sportu Jana shrnuje slovy, že „vrcholový sport je dřina a oběť, a přesně to na něm miluji. Atletice se věnuji naplno, a díky tomu hodně cestuji, poznávám nové lidi a denně se na dráze snažím překonávat své vlastní hranice. Mým největším cílem je sen každého sportovce, zúčastnit se olympijských her.“ Jsme moc rádi, že můžeme do našeho týmu přivítat sportovce s takovými cíli!

Mohlo by vás také zajímat
Ze závodního deníku bikepackera Luboše Seidla: Iberica Traversa #3
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ze závodního deníku bikepackera Luboše Seidla: Iberica Traversa #3
28. 6 .2019   17 minut čtení
Adéla Voráčková urvala titul šampionky španělské série
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Adéla Voráčková urvala titul šampionky španělské série
26. 6 .2019   1 minuta čtení
Daniela Kroulíková zdolala třetí ze sedmi vrcholů výzvy 7 Summits
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Daniela Kroulíková zdolala třetí ze sedmi vrcholů výzvy 7 Summits
25. 6 .2019   3 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se