Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi

Skvělý úspěch Michala Činčialy na Ultra Gobi 400 km

12. 10 .2018   3 minuty čtení
Michal Činčiala čelil na ultramaratonu Ultra Gobi extrémním teplotním výkyvům, halucinacím a spánku vestoje. To všechno nakonec překonal...

Bojoval s extrémními teplotními výkyvy, s halucinacemi, rozmlouval s kameny, spal vestoje. Nakonec ale všechno překonal a dosáhl skvělého výsledku! Michal Činčiala, ultramaratonec a člen KilpiRacing Teamu, dokončil extrémní závod Ultra Gobi, kdy v poušti běžel 400 kilometrů, na výtečném desátém místě. Úspěšně tedy otestoval nejenom svoje tělo, ale i produkty Kilpi.

Drsná akce, kterou si „normální“ smrtelník těžko dovede představit. 400 kilometrový non-stop závod bez podpory s vlastní navigací, který se koná v jižní části pouště Gobi na okraji Tibetské náhorní plošiny v západní Číně. Nejtěžší test fyzické i psychické odolnosti. Dá se říct, že festival lidského utrpení…A český reprezentant v oblečení Kilpi uspěl na jedničku.

„Celkový výsledek považuji za mimořádně dobrý, minimálně kvůli tomu, že všichni účastníci byli kvalitní a zkušení pouštní a trailoví běžci. Organizátoři je pečlivě vybírali. Já jsem v poušti byl poprvé, byla to pro mě novinka i velká výzva. První desítka pro mě byla příjemným překvapením,“ říkal Michal Činčiala, civilní profesí překladatel vysoce odborných textů.

Tentokrát si sáhl na dno sil. Musel se vypořádat i s drsnými teplotními výkyvy. Když se řekne poušť, člověk si představí vedro, sucho. Jenže v noci bývá zima. „Ve dne bylo přibližně pětatřicet, v noci kolem nuly a na horách ve výšce přes čtyři kilometry mohlo být až patnáct pod nulou,“ vypočítává úspěšný ultramaratonec, jenž vedle spacího pytle musel mít vrámci povinné výbavy i dvě čelovky, satelitní telefon nebo balíček první pomoci. A jídlo, samozřejmě…

„Spolu s vodou měl můj batoh hmotnost přibližně osm kilogramů, což se na 400 kilometrech pořádně pronese,“ připustil Činčiala.

A přiznává, že si prošel opravdu peklem. „Momentů, kdy jsem měl pocit, že nejsem schopný udělat ani jeden další krok, bylo několik. Člověk však má neuvěřitelnou schopnost regenerace. I hodina spánku udělá divy, “vzpomíná Činčiala, jenž vedle halucinací bojoval is myšlenkami, jestli by nebylo lepší se někde v hotelu naložit do horké vany…

„Vždycky mě ale hnala dopředu myšlenka na množství lidí, kteří mne sledují, věří mi. A na měsíce příprav a tréninku. Za takových okolností se závod nevzdává,“ popisuje ultramaratonec.

A to i přesto, že na něj během závodu mluvily kameny s lidskými tvářemi, s kterým i později i rozmlouval. Viděl domy, které se po mrknutí oka změnily na suché větve. I halucinace patří k tak extrémnímu závodu. „Bylo zajímavé, že i v takovém stavu je člověk podvědomě schopný jít za svým cílem,“ vykládá Činčiala, který si rovněž velmi pochvaloval oblečení Kilpi.


„Když běžíte čtyři sta kilometrů, je důležité, aby nikde nic neškrábalo nebo netáhlo, protože každá otravná věc se na takové vzdálenosti projeví mnohonásobně. A tyto kvality právě oblečení Kilpi má,“ uvedl člen Kilpi Racing Teamu.

Ze široké palety produktů šlo především o velmi lehkou péřovou bundu Edmon, nepromokavou bundu Hurricane a termoprádlo s kapucí Ninja.

Celkově na trati strávil 109 hodin, 48 minut 14 sekund. To už je pěkná porce na to, abyste oblečení skutečně kvalitně otestovali…

 Zde se můžete podívat na Michalovo video přímo ze závodu.

Přečtěte si článek, který o Michalovi vyšel ve SPORT MAGAZÍNu (PDF zde)

Mohlo by vás také zajímat
Mistrovství světa Spartan Race 2018
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Mistrovství světa Spartan Race 2018
8. 10 .2018   5 minut čtení
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Michal Činčiala on-line z Ultra Gobi
2. 10 .2018   3 minuty čtení
Red Bull Éléments na vlastní kůži
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Red Bull Éléments na vlastní kůži
26. 9 .2018   3 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se