Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Podzimní forma Milana Damka vyvrcholila v Austrálii

22. 11 .2018   2 minuty čtení
Parádním výkonem na Crocodile Trophy v Austrálii uzavřel Milan Damek svůj úspěšný podzim.

Úspěšný podzim! Biker Milan Damek sice během léta musel zrušit několik plánovaných akcí, ale potom si to pořádně vynahradil. Člen našeho Kilpi Racing Teamu bral výborná umístění na závodech v Česku i v zahraničí, to nejcennější přišlo na Crocodile Trophy v Austrálii, kde skončil pátý! Dostal se tedy při vyhlašování i na pódium. „A odnesl jsem si malého krokodýlka,“ pousmál se.

Celkem 22 závodů, 6 etapových, 3 souboje extrémních štafet. Biker Milan Damek prožil vydařenou sezonu. Hlavně podzim mu sedl výtečně. Takže i díky jeho úspěchům mohly na stupních vítězů po celém světě několikrát zářit dresy Kilpi.

„Podzimní bikový mix vznikl vlastně shodou okolností. Během léta jsem řešil komplikace a problémy, kvůli nimž jsem musel zrušit několik plánovaných akcí. Nakonec to ale přineslo úspěšnou tečku za bikovou sezonou,“ ohlíží se Milan Damek, který se v rámci tréninku věnuje také běhu a loni absolvoval i několik závodů na skialpech. Jeho rodiče totiž stáli u začátků tohoto sportu v Česku.

Vrchol jeho snažení přišel v Austrálii. Na závodě s trefným názvem: CrocodileTrophy. „Je to taková legenda. Bylo to osm náročných dnů v tropické oblasti. Docela exotika,“ popisuje Damek. A byla to i slušná nálož na fyzičku. Posuďte sami: 8 dnů, celkem 700 kilometrů. A převýšení 15 000 metrů (!).

„Hlavně první etapy byly brutální. S denním převýšením okolo tří kilometrů, to všechno v tropických podmínkách,“ vzpomíná úspěšný biker. Navíc ho zaskočily změny ze strany pořadatelů, takže extrémně náročný závod jel jenom na vodě a ovoci, které si mohl vzít na občerstvovací stanici.

„Naštěstí jsem si potom vzal malý vak na vodu a v průběhu dalších etap jsem si nastavil pitný režim a občerstvovačky tak, že jsem se postupně zlepšoval a zajel i pódiová místa,“ těší Damka. Největší úspěch přišel v nejdelší etapě (127 kilometrů), v níž dojel druhý. Nakonec z toho bylo výborné páté místo. A místo na pódiu.

Vyrovnal se i s velmi vysokými teplotami. „V džungli to bylo příjemné. Ale v buši, kde slunce pralo, to bylo někdy až moc. Naštěstí jsem to zvládl,“ hodnotí závod člen Kilpi Racing Teamu.

Tak hodně štěstí do dalších závodů!

Mohlo by vás také zajímat
Petra Pastorová přivezla z Číny bronz
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Petra Pastorová přivezla z Číny bronz
20. 11 .2018   1 minuta čtení
Mokré zlato z Argentiny
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Mokré zlato z Argentiny
19. 11 .2018   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
V běhu do schodů ambasadorku Lindu Tekeliovou o fous nikdo nepřekonal
16. 11 .2018   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se