Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi

Kilpi Racing Team opět výrazně posílí, nyní o sjezdařku Schrommovou

21. 8 .2019   2 minuty čtení

Po sprinterce Janě Slaninové přibyla do našeho Kilpi Racing Teamu další úspěšná česká sportovkyně, lyžařka Helena Schrommová. Charakterizuje ji odhodlání, vytrvalost, odvaha, schopnost překonávat překážky a její cíle nejsou malé. Odteď bude pro vás testovat veškeré oblečení z naší zimní kolekce, abychom vám mohli v zimě nabídnout ty nejvychytanější produkty, které vám budou parťákem v každé situaci.

Helena, původem z Jeseníku, měla k horám vždy blízko. V dětství ji chtěli rodiče nasadit běžecké lyže. Helenu to však táhlo spíše k lyžím sjezdovým, a tak již v raném dětství začala objevovat kouzlo sjezdového lyžování. To však do svých osmnácti let brala pouze jako vášnivý koníček. Pak ale přišel obrat. Díky Honzovi Hudcovi se dostala Helena k rychlostním disciplínám. „Okamžitě jsem věděla, že tohle je to, co chci dělat, a je potřeba to začít dělat víc profesionálně, a tak jsme se do toho s podporou rodiny pořádně obuli,“ popisuje lyžařka. Po dvou sezonách, ve kterých objížděla závody FIS, přišel ve dvaceti letech osudový karambol při závodě, tříštivá zlomenina, operace, šrouby a sádra. Svět se jí obrátil naruby. „Přišla jsem o dvě závodní sezony a na dlouhou dobu byly mými nejlepšími kamarádkami berle. Jelikož chvilku neposedím, byl to pro mě největší trest, být zavřená doma a nic nedělat, a tak jsem se rozhodla, že i o berlích vycestuji za prací do zahraničí a zdokonalím se v cizích jazycích.“

Motivace Heleny vrátit se zpět do závodních branek byla ovšem obrovská. A tak se po 670 dnech rekonvalescence nakonec na lyže opravdu postavila, a to hned na startu MČR ve sjezdu ve Špindlerově Mlýně, kde vybojovala nejen bronzovou medaili, ale také si uvědomila, že pokud něco člověk opravdu chce a maká na tom, tak nic není nemožné. Sjezdové lyžování a převážně rychlostní disciplíny (sjezd a super-G) jsou hlavně o zkušenostech, a ty teď Helena sbírá v evropském a americkém poháru. Má však namířeno daleko výš!

Je nám velkou radostí přivítat takovou sportovkyni tělem i duší v našem týmu!

"

Mohlo by vás také zajímat
Bigfoot 200 endurance run – závod za hranicí extrému #1
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Bigfoot 200 endurance run – závod za hranicí extrému #1
20. 8 .2019   11 minut čtení
Damek s Jobánkem vytepali zlato na islandském etapáku dvojic Glacier 360
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Damek s Jobánkem vytepali zlato na islandském etapáku dvojic Glacier 360
17. 8 .2019   2 minuty čtení
Ohlédnutí Daniely Kroulíkové za zdoláním Kilimandžára v rekordním čase
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ohlédnutí Daniely Kroulíkové za zdoláním Kilimandžára v rekordním čase
9. 8 .2019   10 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se