Rady a tipy
Produktové novinky
O Kilpi
Jak vybrat

Helena Schrommová: Test batohu Kilpi GLACIER-U

7. 1 .2021   5 minut čtení

Ambasadorka Kilpi Racing TEAMu Helena Schrommová aktivně testovala náš nový batoh Kilpi GLACIER-U v průběhu několika měsíců a nyní pro Vás sepsala recenzi, která Vám pomůže se rozhodnout, zdali je tento batoh vhodný také pro Vás.

TEST BATOHU KILPI GLACIER-U

Batoh GLACIER-U 30L už svým jménem odkazuje na hory a byl vytvořen pro všechny milovníky turistiky, lyžování či horské cyklistiky. Přehlednost a dostatečná velikost batohu o objemu 30L, dvěma hlavním kapsám, zadní kapse a několika menších postranních kapsám vám dává možnost mít u sebe vše co potřebujete. Dostatečné množství úchytných popruhů umožňuje připnout na batoh vše potřebné a zároveň nebránit v pohybu.

Batoh GLACIER-U si mě na první pohled získal svými barvami, kombinace tmavě modré a tyrkysové modré se sytou růžovou je moc hezká a díky materiálu Ripstop, který je jemně tkaný a zároveň lesklý, dodává batohu výrazně hravý vzhled. Díky růžové by se mohlo zdát, že je tato barevná kombinace určená pouze pro ženy ale jelikož je růžová využívaná jako doplněk, nebála bych se říct, že si najde i mužské příznivce. Pokud by ale pánové raději jinou barevnou kombinaci, tak si mohou vybrat z dalších dvou barevných variant.

GLACIER-U 30L je víc než batoh pro turisty, lyžaře a ski alpinisty. Je zároveň navržen pro maximální organizaci všech vašich nejdůležitějších věcí, co jsou potřeba mít po ruce při dané aktivitě. Ať jsou to trekkingové hole nebo lyže, které se dají připnout na straně batohu či bezpečnostní zařízení jako je lavinová sonda, která má své místo v jedné z hlavních kapes.

Kromě dvou hlavních kapes, které tvoří jádro batohu je na tomto batohu navíc kapsa na zádech, která je zpevněná a batoh díky ní drží tvar a příjemně sedí. Hlavní výhodu zadní kapsy vidím v tom, že se dá otevřít pouze pokud se batoh sundá a je tak zabráněno ztrátě důležitých věcí nebo dokumentů, což se může hodit nejen u sportu ale také u cestování jako prevence proti krádežím. Já mám v kapse na zádech vždy sbalenou bundu HURRICANE-W, která je super, když vás překvapí nevlídné počasí a zároveň je lehká a skladná.

Další dodatečná kapsa batohu je z přední strany batohu, která je primárně určena pro brýle. Brýle do batohu můžete vložit i bez obalu, protože díky jemné podšívce uvnitř kapsy nemusíte mít strach, že se vaše brýle poškrábou. Zároveň kapsa obsahuje i malou přezku na klíč která je připevněna k batohu. Nedoporučuji ale využívat kombinaci brýle a klíče zároveň, to by nemuselo dopadnout dobře pro brýle. :)

Oproti batohu RISE-UGLACIER-U 30L navíc obal proti dešti, i když je materiál Ripstop velmi odolný, není nepromokavý, a proto je zde přídavný obal, který chrání celý obsah batohu proti promoknutí. Je umístěn na spodní části přední strany batohu a jednoduše se na batoh natáhne. Nepromokavý obal je nepostradatelnou součástí jak do letních deštivých dnů, tak do zimních sněhových vánic.

Další věcí navíc je přídavná síťka, která se dá lehce připnout zevně batohu. Síťka je schovaná v přední části batohu a dá se použít na vnější připevnění věcí které se už nevešly do batohu.

Pro mě velmi super doplněk jsou boční kapsy na spodním popruhu, které jsou velmi praktické a často je využívám, když chci manipulovat s drobnými věcmi, a přitom nechci zastavovat nebo batoh sundávat. Boční kapsy jsou navíc dostatečně velké i pro mobil, který máte hned po ruce a nemusíte zbytečně batoh sundávat a díky dostatečně velkým zipům se dají otevřít i v rukavicích.

Batoh využívám celoročně, v zimě na lyže a v létě na výlety po horách nebo na horském kole. Není problém i s batohem běžet, díky nastavitelným popruhům se dá batoh upevnit a drží dostatečně u těla a pohodlně se s ním běží kratší trasa. Batoh GLACIER-U 30L využívám nejen na sportovní aktivity, ale také na cestování nebo do školy, zadní kapsa na zádech má organizér pro notebook a psací potřeby, a proto není nutné batoh používat pouze na sportovní účely.

Za mě je batoh GLACIER-U 30L velmi povedeným kouskem a je mým oblíbencem mezi Kilpi batohy. Je to můj parťák na cesty, jelikož ho tahám všude a vždycky, a tak dostává batoh dost zabrat a musím říct že i po delší době užívání na něm není známka poškození a materiál je velmi kvalitní. Jsem zvyklá mít u sebe vždy dostatek jídla, pití a potřebné oblečení a je pro mě důležité, že je batoh dostatečně veliký a zároveň perfektně padne a je možné s ním sportovat. Na závěr nemůžu opomenout skutečnost, že je pro mě důležité mít jistotu, že se mohu na daný výrobek spolehnout a naplno si užít prožitek ze sportu.

Helena Schrommová

Mohlo by vás také zajímat
Martin Nytra: Chamonix 2020
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Martin Nytra: Chamonix 2020
7. 10 .2020   3 minuty čtení
Luboš Seidl: French Divide 2020 #1
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Luboš Seidl: French Divide 2020 #1
9. 8 .2020   2 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ukončení zimní sezóny v podání Martiny Chrástkové
28. 2 .2020   5 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se