Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Dalibor Konečný: Test membránové bundy Kilpi HASTAR-M

15. 1 .2021   2 minuty čtení
Ambasador Kilpi Racing TEAMu Dalibor Konečný pro Vás otestoval membránovou outdoorovou bundu Kilpi HASTAR-M.

Ambasador Kilpi Racing TEAMu Dalibor Konečný pro Vás otestoval membránovou outdoorovou bundu Kilpi HASTAR-M.FF

Test membránové bundy Kilpi HASTAR-M

Špičková bunda do náročných podmínek. Díky třívrstvé membráně DERZIMAX je spolehlivě nepromokavá, ale zároveň velmi dobře prodyšná. Když se přidá na intenzitě pohybu, tak poslouží ještě větrací otvory pod rukávy, které jsou dostatečně velké, ale hlavně si je člověk dokáže pohodlně sám otevřít a zavřít podle potřeby.

Bunda se dá používat celoročně. Díky své nízké hmotnosti a dobré sbalitelnosti do kapuce je dobré ji mít s sebou na každém výletě pro případ zhoršení podmínek.

Dobře tvarovaná kapuce jde přetáhnout přes helmu při lezení v horách a ochrání tak hlavu a krk před zimou a sněhem. Ideálně v kombinaci se spodní vrstvou NINJA, od které se kukla vleze pod helmu a dohromady zajistí potřebný komfort. Zároveň jde kapuce dobře stáhnout gumičkou, takže i bez helmy pěkně drží na hlavě. Vysoký límec umožní schovat krk před nepřízní počasí. Podobně jsem ocenil i prodloužený zadní díl a také vrchní část rukávů.

Bunda Kilpi HASTAR-M má lehce širší střih, takže při podvlečení lehčí péřovky Kilpi PAPILON-M nebo její syntetické sestry REBEKI-M se s ní dají strávit i příjemné chvíle na sjezdovkách, kde oceňuji kapsu na levé paži na skipas a také sněžný pás. Na skialpech člověk zase ocení pojistku v podobě bezpečnostního prvku RECCO. Doufám, že jej nikdo potřebovat nebude, ale je lepší jej pro jistotu na sobě mít.

Sněžný pás se dá odepnout, bunda se tak odlehčí a stane se z ní dobrý parťák na léto, kde poslouží jako ochrana proti větru při výstupu na vrchol/hřeben, kde začne foukat. Díky odolnému materiálu se nemusí člověk bát poškození nebo odření při lezení nebo na ferrátách.

Doplněním o membránové kalhoty Kilpi LAZZARO-M ze stejného materiálu vznikne „neprůstřelný“ komplet proti větru a dešti. Já ale raději obětuji trochu nepromokavosti a volím kalhoty NUUK-M, které jsou elastické a prodyšné – více v recenzi od ambasadorky Martiny Chrástkové. Další produkty Kilpi, které se mi v kombinaci s bundou HASTAR-M osvědčily jsou: triko MERIN-M, mikina ASSASIN-M a lehké rukavice DRAG-U. Pak už vás v přírodě nic nepřekvapí.

A díky svému designu ji často beru i do města a nemusím řešit deštník…

Mohlo by vás také zajímat
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Jak se vybavit
Milan Damek: Test outdoorové bundy Kilpi HURRICANE-M
14. 1 .2021   2 minuty čtení
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Produktové novinky O Kilpi Jak vybrat
Petr Hvolka: Test cyklistické bundy Kilpi ZAIN-M
14. 1 .2021   3 minuty čtení
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
Rady a tipy Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu O Kilpi Jak vybrat Péče a údržba
Kateřina Nekolná: Test bundy s krátkými rukávy Kilpi VERNON-W
14. 1 .2021   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se