Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi

Zlatý hattrick Tomáše Matery

29. 10 .2018   3 minuty čtení
Tomáš Matera zakončil sezónu třetím vítězstvím na Extreme Challenge v řadě a dovršil tak svůj zlatý HATTRICK, když...

Ani letos jsem nemohl vynechat další ze série extrémních závodů a již tradiční zakončovák sezóny, Extreme Challenge v šumavském městečku Sušice, který v sobě kombinuje kajak, běh, paragliding a MTB. Druhá, někdy ještě extrémnější část tohoto podniku, pak začíná vyhlášením vítězů a končí většinou nad ránem. Ani letos tomu nebylo jinak.

Z Ostravy je to na Šumavu docela štreka a tak jsem vyrazil už ve čtvrtek večer, ať taky poznám Sušické okolí i jinak, než jen v závodě. Ráno jsem zahájil předzávodní den tréninkem kajakové části, abych se podíval, kudy se to dá projet, protože v Otavě bylo ještě méně vody než loni a taky si vyzkoušel rampu. Pak jsem vyměnil loď za bike a šel kouknout na Svatoborskou startovačku, ze které další den poletíme a v podvečer jsem to na ni ještě otočil po svých s padákem na zádech a stihl i tréninkový let.

Závodní den začal pozvolna, protože start byl naplánován až na 14 hodin, a tak nebylo kam spěchat. Ráno ještě jeden tréninkový let, příprava kajaku, padáku a bajku a ve dvě jsme spolu s dalšími 8 jednotlivci a 20 štafetami vyrazili na trať.

Brod řeky, pak cca 1km pádlování, přeběh, znovu do lodi a kolem bójky přes řeku, pak na břeh, rampa a závěrečný slalom - letos byla kajakářská část zábavná nejen pro závodníky, ale i pro diváky. Po Bobr Cupu se mi jelo na kajaku dobře a z vody jsem lezl na druhém místě absolutně. Jako druhá disciplína nás čekal skoro 5km běh nejprve přes město a pak polními a lesními cestami až na Svatobor. Na běhu jsem sice jednu pozici ztratil. Snažil jsem se držet svižné tempo, ale zároveň pošetřit nějaké síly na poslední disciplínu. Těšil jsem se taky až na chvíli vydechnu na padáku.

Předpověď sice hlásila silný vítr, ale nakonec to až tak hrozné nebylo. Zato to, co jsem předvedl na startu dost hrozné bylo a připadal jsem si jak největší začátečník. Když se mi po asi 4 neúspěšných pokusech o start zamotal padák do nějakého křaku, uvažoval jsem jestli se mám rozbrečet a seběhnout to pěšky nebo co. Pak mi naštěstí docvaklo, že jsem si na Svatobor poslal i svůj druhý padák - Tonku, právě kvůli obavám ze silného větru. Tak jsem je rychle vyměnil a konečně to ze Svatoboru odpálil. Mezitím odstartovalo asi 5 dalších lidí, ale díky tomu jak je Tonka rychlá, jsem některé zase předletěl.

Poslední disciplínou byl asi 20km/800m+ kopcovitý bike po lesích a loukách v okolí Svatoboru. Díky dobrému kajaku a běhu jsem i na poslední disciplínu vyrážel jako první jednotlivec, ale tušil jsem že soupeři mi budou hned v patách, takže bylo třeba pořádně šlapat. Jen ve sjezdech jsem moc neriskoval a jel spíše na jistotu, protože přes napadané listí nešlo moc vidět po čem člověk jede. Nakonec jsem bike zvládl bez větších problémů a zkompletoval tak po loňském i předloňském vítězství zlatý hattrick na tomto závodě.

Skvěle zajel i Standa Mayer, který dorazil do cíle nějaké 2 minuty po mně. Třetí místo vybojoval Martin Jansa a bramboru si vyjel Jirka Foltys. Kluci mi to pak dali pořádně “sežrat” na bedně, kde jsem dostal pořádnou šampusovou sprchu nebo spíše celotělovou koupel. Co vám budu povídat, užili jsme si to opět parádně a tak jako každý rok zakončili tento den saunou a afterpárty.

Extreme Challenge byl letos mým posledním plánovaným závodem a už se nemůžu dočkat až zazimuju bajka, vytáhnu své zimní skialpové a lezecké nádobíčko a vyrazím někam do kopců.

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Putování Kanadou s Daliborem Konečným
16. 10 .2018   4 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Skvělý úspěch Michala Činčialy na Ultra Gobi 400 km
12. 10 .2018   3 minuty čtení
Mistrovství světa Spartan Race 2018
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Mistrovství světa Spartan Race 2018
8. 10 .2018   5 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se