Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Ultramaraton Transylvania 100 km

12. 6 .2018   2 minuty čtení
Tento rok se konal již 5. ročník tohoto velmi náročného ultramaratonu. Startovní listina pro trasu dlouhou 100 km...

"

Tento rok se konal již 5. ročník tohoto velmi náročného ultramaratonu. Startovní listina pro trasu dlouhou 100 km byla plně obsazena sportovci ze 43 zemí.

Trasa závodu je velmi obtížná nejen svými prudkými stoupáními a sněhovými poli, ale především z důvodu nepředvídatelného počasí, které panuje na trase každý rok. Další překážkou na trati může být i vysoký výskyt toulavých nebo pasteveckých psů, ve výjimečných případech dokonce i medvědů.

Start závodu je u Drákulova hradu v městečku Bran v 5:00 ráno. Trasa vede do hor, kde nás čekaly nástrahy v podobě prudkého stoupání kuloárem (sklon 53 %) po zledovatělém sněhu a vánice s bouřkami.

Letošní počasí se opravdu vydařilo. Ve vyšší nadmořské výšce (2000 m n. m.) sněžilo a po zbytek trasy nás víceméně doprovázel silný déšť s blesky. Naštěstí i s těmito podmínkami organizátoři počítají. Každý účastník je povinen mít s sebou teplé a nepromokavé oblečení, které vás udrží v chodu i za těchto podmínek. Mě osobně zachránily nepromokavé rukavice, které jsem po celý závod nesundal.

Celá trasa je naplánována po značených cestách, ale o cestách si můžete nechat jen zdát. Během trasy překonáváte travnaté louky, sněhová pole, skály… O to větší je to ovšem dobrodružství!

Bohužel jak už to v horách velmi často bývá, GPS i telefonní signál je velice slabý, a proto se člověk nevyhne bloudění a nějakému tomu prodloužení trasy. Já jsem si prodloužil celkovou trasu lehce přes 10 km, ale ani to mě nezastavilo v boji o přední příčky.

Nakonec se mi podařilo vybojovat krásné 3. místo a nechat za sebou ve startovním poli mnoho papírově silnějších závodníků. Na první ultramaraton sezony velká spokojenost!

Teď jen pořádně zregenerovat a za necelý měsíc hurá do Francie za dalším ultradobrodružstvím. Doufám, že i za skvělým výsledkem.

Martin Nytra / Kilpi Racing Team

"

Mohlo by vás také zajímat
Ultra Milano Sanremo, nekonečných 285 km
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Ultra Milano Sanremo, nekonečných 285 km
9. 6 .2018   10 minut čtení
Obrázek není k dispozici
Rady a tipy Novinky z Kilpi
Vyraz do školy v Kilpi!
6. 6 .2018   1 minuta čtení
Tomáš Matera - GORALMAN 2018
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Tomáš Matera - GORALMAN 2018
6. 6 .2018   6 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se