Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Praha - Dachstein – Praha

14. 8 .2018   2 minuty čtení

Zdolat Dachstein nalehko a ke všemu za jeden den? Pro někoho možná šílený nápad, ale pro nás to byla výzva. Vyjíždíme v sobotu 8 minut po půlnoci a posádka na tuto akci se skládá pouze ze dvou Martinů, jelikož ostatní blázni už mají jiné plány.

Od parkoviště nahoru k ledovci

Cesta do Gosausee, kde parkujeme, nám zabrala něco přes 5,5 hodiny. Teď už jen pobalit věci a hurá nahoru! Prvních 6 kilometrů uteklo jako voda. Ještě aby ne, když celou dobu běžíme podél krásných jezer. Po zahřátí na rovince následuje táhlé stoupání směrem k vrcholu.

Těsně pod ledovcem se ještě občerstvujeme na chatě Adamek. Čas na jednu přesnídávku a Dachsteine, třes se. Jelikož jsme se rozhodli zdolat vrchol nalehko, naším jediným vybavením na ledovec jsou běžecké hole a nesmeky. Začátek ledovce je velmi exponovaný a musím přiznat, že nesmeky nejsou zrovna tou nejlepší volbou. S myšlenkou vrcholu se nám ale daří začátek ledovce překonat a zbytek cesty si velmi užíváme.

Zdolání vrcholu

Posledním úsekem před vrcholem je ferrata (B), na které předbíháme několik lidí v plné zbrojní (helmy, mačky, lana, cepíny, ferratové sety). Setkáváme se s udivenými obličeji, ale i s několika povzbuzeními, které nás ženou dále. Stoupáme nad úroveň mraků a užíváme si nádhernou scenérii okolo nás.

Vrchol zdolán! Povedlo se, stojíme na vrcholu u kříže a radujeme se z úžasného počasí, které nás celý den provází. Je tu prostě nádherně! Vůbec se nám nechce zpátky dolů.

Seběh do Dachsteinu a domů

Cesta dolů jde jako po másle, v našem případě po sněhu. Jediným zádrhelem je poslední úsek na ledovci. Naše nadšení nás vychýlilo z trasy a my se tak dostáváme blíže k trhlinám, což není nikdy dobré. Nesmeky moc nedrží a přeskok i několika malých trhlin není nic příjemného.

Naštěstí vše dobře dopadlo a nám se daří pokračovat v seběhu již po zpevněném povrchu. K autu dorážíme akorát na oběd, celou trasu jsme zvládli pod 6 hodin.

Teď už jen lehká svačina a jede se domů. Do Prahy dorážíme až na večeři, a to je asi tak jediné, co si pamatuji. Další, co si pamatuji, je až druhý den ráno budík a začátek nového pracovního týdne.

Byla to parádní neděle a už teď vymýšlíme, kam vyrazíme příště!

Mohlo by vás také zajímat
Sportovní brýle Kilpi
Rady a tipy Jak vybrat Jak se vybavit
Sportovní brýle Kilpi
10. 8 .2018   3 minuty čtení
Krkonošská 50
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Krkonošská 50
8. 8 .2018   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Cyklistický závod Ischgl UCI Stage Race S2
6. 8 .2018   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se