Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Novinky z Kilpi

Medaile v Kidstrophy v Rakousku a moje úspěšná sezóna

11. 4 .2018   2 minuty čtení
Na závěr sezony se mi velmi dařilo na závodech v Rakousku. V rámci Kidstrophy, což je velký závod...

Lyžařská sezona je už za mnou. Poslední březnový víkend jsem ji zakončil v Rakousku na Kidstrophy a mám radost, že se mi to podařilo! Na velkých závodech v Zauchensee, kterým se říká mistrovství Evropy v dětských kategoriích, jsem skončil třetí! Byl to obří slalom s prvky skikrosu a zajel jsem životní výsledek.

Jsou to závody, na kterých kromě domácích Rakušanů nebo Němců závodí i Poláci,Francouzi, Slováci, Rusové nebo Holanďané, a vypadají jako opravdový Světový pohár. Bývá zde spousta lidí, na posledním padáku před cílem jsou reklamy, natáčí to televize. Už jsem tam byl potřetí a poprvé se mi podařilo stanout na stupních vítězů. Jezdí sem více než 800 dětí všech věkových kategorií.

Byl jsem třetí, i když jsem v jedné bráně trochu zaváhal, ale zvládl jsem to. Na druhého jsem ztrácel jenom tři setiny. O to větší mám motivaci do další sezony, abych se dostal ještě výše. Mým snem je místo čísla obléct si vestu s nápisem: Kidstrophy Champion. Naše kategorie, tedy ročník 2007, je však hodně nabitá. Je v ní velká konkurence, což jsem viděl v neděli, kdy se jel klasický obřák.

Horní část se mi docela povedla, hezky jsem to naklápěl, ale těsně předtím, než se najíždělo na tři brány, které byly na rovnější části, jsem jednu hrozně podjel, protože jsem zkoušel zrychlovat, dal jsem vajíčko, ale asi jsem to přehnal, tak jsem nestíhal včas zatočit. Ztratil jsem rychlost, kterou jsem už nenahnal. V tu chvíli jsem si řekl: Škoda, ale dneska to nevyjde. Nakonec jsem byl devatenáctý. Ale i tak to byla velká zkušenost a ponaučení. Celkově nás v kategorii bylo přes šedesát.

Byli se tam podívati rakouští lyžaři, získal jsem od nich podpis a vyfotil jsem se s nimi. Byli tam Manuel Feller, kterého obdivuji pro jeho styl jízdy, a potom Marco Schwarz. I rakouské děti jezdily výborně. Možná neměly až tak vypilovanou techniku, ale jezdily opravdu rychle. O to větší jsem měl radost, že jsem v sobotu byl třetí.

Jinak se mi sezona povedla. V Česku jsem závodil se staršími kluky, s ročníky 2006, ale i tak se mi podařilo vyhrát hodně závodů. Nejvíc si cením vítězství na Mistrovství Prahy, které se jelo v Herlíkovicích. Tamní sjezdovka mi dost sedí. A také jsem vyhrál na Klínovci v rámci Krušnohorského pohárku.

Už se těším na další sezonu a na to, jak budu se svým super trenérem Marcelem Maxou jezdit na ledovce. Hlavně díky němu mě to tak baví. Chci začít trénovat i slalom a věřím, že mi půjde.

A musím říct, že ať jsem závodil kdekoliv, tak mi velmi pomohlo oblečení Kilpi. Moc se mi líbí a už se těším na další kolekci. Když mrzlo, bylo mi teplíčko. A když naopak bylo teplo, hezky to větralo.

Mohlo by vás také zajímat
První místo na Sardinii pro Milana Damka
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
První místo na Sardinii pro Milana Damka
4. 4 .2018   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Skialpinistické závody K2 Malá Fatra
22. 3 .2018   3 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Víkendové lezení a skialpy v Tatrách
13. 3 .2018   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se