Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

KILPI RACING TEAM NA B7 ZABODOVAL

10. 9 .2018   3 minuty čtení

95 kilometrů, převýšení 5 470 metrů, časový limit 29 hodin a necelých 3 000 závodníků - to jsou jasná čísla, která výstižně představují extrémní závod a zároveň mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic s názvem Beskydská sedmička. Ti nejlepší běžci dokáží trasu zdolat za 12 hodin.

Na start závodu se v pátek večer postavila necelá třítisícovka sportovních nadšenců. Mezi nimi i Vláďa s Jardou, kteří závodili pod hlavičkou Kilpi Racing Teamu.

Už na start závodu šli s velkým očekáváním:„B7 je specifická hlavně tím, že se běží ve dvojici. Běžel jsem ji podruhé, ale minule to bylo s cizím parťákem a nebylo to úplně ono,” říká Jarda a Vláďa dodal: „Věděli jsme, jak na tom s parťákem jsme, a že budeme chtít jít co nejrychlejší čas. Rozhodně je však nutné připravovat se samostatně po své linii. Během samotného závodu je ale opravdu důležitá spolupráce. Věděli jsme, že já jsem spíše na sestupy a Jarda je silnější do kopce, tak jsme se navzájem hecovali.” Oba pak svorně potvrdili, že na takový závod je v rámci tréninku nejlepší nachodit či naběhat dvě stě až tři sta kilometrů za měsíc, ale především, zvyknout si i na horský terén.

Trasa závodu vedla přes beskydské vrcholky z Třince až do Frenštátu pod Radhoštěm. Závodníci museli ve směru nahoru i dolu zdolat Velký Javorový (1 031 m n. m.), Ropici (1 082 m n. m.), Travný (1 203 m n. m.), Lysou horu (1 324 m n. m.), Smrk (1 276 m n. m.), Čertův mlýn (1 205 m n. m.), Radhošť (1 129 m n. m.) a Velký Javorník (918 m n. m.) - profil trasy si můžete prohlédnout zde. Závod je skutečně velmi náročný a naši závodníci zažili na trati několik krizí. „Jarda třeba celou cestu na Smrk prospal,” směje se Vláďa. Další krize pak přišla na Čertově mlýně, kdy už našim závodníkům začaly docházet síly. Jak sami řekli: „Cesta na Javorník už byla spíše o vůli.”

Jako nejlepší část trasy dvojice hodnotí poslední kilometr do cíle ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde na ně čekala rodina a kamarádi. Bylo to jako vzpruha pro mobilizaci sil na finiš, který se vydařil. Na všechny závodníky v cíli na náměstí nadšeně čekal sobík Kilpi, který vyčerpané závodníky vítal.

KILPI RACING TEAM měl na startovní listině své zastoupení hned dvakrát, a to jak s týmem č. 504, ve složení Vláďa Řehák a Jarda Vicher, tak s týmem č. 222, ve složení Tomáš Přibylka a Monika Gemelová. Vláďa s Jardou se dostali na bednu hned dvakrát - jednou vítězstvím v kategorii LONG do 35 let a podruhé 3. místem v celkovém pořadí závodu. Dlouhou trasu zdolali ve skvělém čase 12:46:32. Tomáš s Monikou skončili ve své kategorii na krásném 4. místě a do cíle dorazili za 15:56:20.

Pokud chcete i vy zažít jedinečnou atmosféru závodu, anebo se postavit na startovní čáru vedle našich závodníků a poměřit s nimi svoje síly, už teď se můžete začít těšit a připravovat na příští ročník, který se uskuteční ve dnech 30. srpna až 1. září 2019. Novinkou příštího ročníku bude kategorie jednotlivců. A sobík KILPI bude znovu u toho ;-)

P. S: Líbí se vám žluté tričko, které na sobě měli závodníci? Přečtěte si o něm zde.

Foto: Lukáš Podolák & Lucie Nohlová

Mohlo by vás také zajímat
RoadCup 2018
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
RoadCup 2018
4. 9 .2018   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
V Alpách mezi pevnostmi i na ledovci
31. 8 .2018   3 minuty čtení
Praha - Dachstein – Praha
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Praha - Dachstein – Praha
14. 8 .2018   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se