Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Zegama es Zegama

11. 12 .2017   2 minuty čtení
Maraton Zegama-Aizkorri (42 195 km + 2 750 m) je legendární závod, o kterém sní každý běžec

Maraton Zegama-Aizkorri (42,195 km + 2750 m) je legendární závod, o kterém sní každý běžec. Kilian Jornet byl první, kdo proběhl trať závodu pod 4 hodiny a vyhrál závod celkem 9krát! Ale hlavně Zegama je známá kvůli neuvěřitelné podpoře španělských diváků, kteří v Basku stojí podél trati, křičí, hecují a dělají tunel, přes který běží účastníci.

Dostat se na závod jde ale docela těžko - musíte mít štěstí v loterii. Limit účastníků závodu je stanoven na 500 a například v tomto roce podalo přihlášku více než 8 000 lidí. Naše skupina nadšenců nechtěla čekat na losování, a proto jsme vyrazili na trať závodu v první prosincový víkend.

Poctivá příprava na výlet do země Basků zahrnovala především nakoupení nesmeků, zabalení nepromokavé bundy Hurricane od Kilpi a bot s dobrou podrážkou. Těšili jsme se na déšť, mlhu a hodně, hodně bláta. To jsme ale ještě netušili, co nás čeká.

V pátek jsme dorazili do Bilbaa. Odpoledne jsme se stihli proběhnout podél pobřeží a podívat se z dálky na působivé Baskické útesy (The Flysch Route). Večer jsme se přesunuli do našeho ubytování v městečku Azpeitia, natěšení na sobotní zdolání trasy maratonu Zegama. Ještě po cestě začalo hodně sněžit a v horách za noc nasněžilo více než půl metru čerstvého sněhu. Ale nás to nijak neodradilo. Dojeli jsme k Zegama-Aizkorri, zapnuli hodinky a vyrazili na cestu. Lepší by bylo říct, že jsme vyrazili směrem cesty, jelikož žádná cesta zde nebyla - jen sněhové pole kolem nás. A pořád sněžilo. Těžko uvěřit, že jsme byli ve Španělsku, a ne někde uprostřed zasněženého lesa někde na Aljašce. V ten den jsme prošli 1/3 trasy a museli jsme to otočit domů, jelikož po hřebeni se vůbec nadalo jít natož běžet. I když nám počasí nepřálo, snažili jsme si užít den na 100 % a zahnali tak myšlenky na návrat.

Za odměnu jsme si v neděli vyšli na Kakuetu - jeden z vrcholu vedle Azpetia a užili si krásný východ slunce. Byl to nádherný zážitek - vyjít za svitu čelovek na vrchol a projít se nedotčeným sněhem. V tento den nám krásně vyšlo počasí. Proběhli jsme se po hřebeni a užili si hodně zábavy.

Bohužel čas našeho běžeckého výletu rychle utekl a museli jsme se vrátit domů do Prahy.

Trať závodu jsme zvládli a celkem jsme za výlet ve Španělsku naběhali kolem 80 km s převýšením 5000 metrů + sprint na letiště v Bruselu, kde jsme měli na přestup do dalšího letadla jen 15 minut. Španělsko jsme si užili naplno a stálo to za to.

Při našem běhu jsme si oblékli bundu Hurricane, Transformer a Nordim, technická trička Border a Ninja, dále návleky na ruce, čepice, čelenky Bandi a rukavice.

Martin Nytra, Olga Puchkareva, Robert Sedlák a přátelé
Kilpi Racing Team

Mohlo by vás také zajímat
Beskydská sedmička (B7) v zimním období
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Beskydská sedmička (B7) v zimním období
23. 11 .2017   2 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
Produktové novinky Novinky z Kilpi O Kilpi
Dámské lyžařské bundy z nové zimní kolekce Kilpi
17. 10 .2017   3 minuty čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi
Extrémní závod série WOLF MAN zvládla jediná žena!
17. 10 .2017   6 minut čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se