Rady a tipy
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Škola běžeckého lyžování Martiny Chrástkové – část 1

5. 3 .2018   1 minuta čtení
Chcete zlepšit svou techniku běhu na lyžích? Několikanásobná mistryně ČR v běžeckém lyžování Martina Chrástková vám ukáže, jak...

Chcete zlepšit svou techniku běhu na lyžích? Pak právě pro vás jsme připravili školu běžeckého lyžování s několikanásobnou mistryní ČR v běžeckém lyžování Martinou Chrástkovou.

V této první lekci se naučíme první 3 cviky.

Dřepy jsou vhodným nácvikem vertikální změny polohy těžiště, získávání předozadní rovnováhy, citu pro sníh a skluzu na lyžích. Rozjeďte se z mírného kopce a váhu rovnoměrně rozložte na obě nohy a v průběhu jízdy udělejte několik dřepů.

Jízda v telemarském postoji podporuje výdrž na jednu a druhou nohu a zlepšuje střídání nohou za jízdy. Toto cvičení vylepšuje cit pro skluz, zpevňuje střed těla a zlepšuje udržení rovnováhy.
Cvičení provádějte z mírného kopce. Jednu nohu posuňte do pozice výpadu. Pokud pojedete ve výdrži, snažte se v co nejnižší pozici vydržet co nejdelší dobu. Pokud nohy budete v průběhu jízdy střídat, pak se snažte držet těžiště stále nejníže.

Přešlap je cvičení pro zlepšení všeobecné obratnosti na lyžích a zlepšení rovnováhy. Pro spoustu lidí výzva, zpestření tréninku nebo výletu.
Rozjeďte se z mírného kopce, levou lyži přeložte křížem přes nohu pravou. Předkloňte se a současně zanožte a vytáhněte pravou lyži do opětovného stoje na obou nohách a pokračujte v jízdě.


Tip na závěr: Nedoporučuji toto cvičení provádět ve stopě a v traverzu, vhodný je velmi mírný svah a jet po spádnici, aby lyže neměly tendenci sjíždět do strany a jezdec neudělal bum :)

"

Mohlo by vás také zajímat
Obrázek není k dispozici
Z testování Novinky z Kilpi
Děti zima na lyžích baví
26. 2 .2018   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu Novinky z Kilpi O Kilpi
NOČNÍ STOPA VALACHY S ANY A FILIPEM
25. 2 .2018   1 minuta čtení
Obrázek není k dispozici
Rady a tipy Z testování
Buďte vidět! Výrazné běžecké oblečení s reflexními prvky
5. 2 .2018   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se