Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Skialpy na Roháčích a Malé Fatře

28. 12 .2017   1 minuta čtení
Žiárská dolina je slovenským skialpovým rájem, a tak beru jako povinnost ji každou zimu navštívit a vyzkoušet si...

Žiárská dolina je slovenským skialpovým rájem, a tak beru jako povinnost ji každou zimu navštívit a vyzkoušet si vždy alespoň jeden nový sjezd.

Kromě klasických sjezdů, jako je Smutné a Žiárské sedlo či Hrubá kopa padla tentokrát volba na Tri kopy - konkrétně žlabem mezi Prvou a Druhou kopou. Sněhové podmínky nám opět přály a tak jsme si mohli zalyžovat v parádním prašanu. V neděli se už počasí trošku zkazilo, tak jsme jen vyběhli do Žiárského sedla a odpoledne potrénovali u chaty práci s lavinovou výbavou.

A aby toho skialpování nebylo málo, hned další víkend jsem vyrazil s druhou partou na Chatu pod Chlebom na Malé Fatře. Po příjezdu do Vrátné vypadalo počasí ještě krásně, ale když jsme se dostali na hřeben spadla mlha a tak to zůstalo až do konce víkendu. V sobotu jsme tedy dali jen hřebenovku z Poludňového Gruně na Chleb, ze kterého jsme po paměti dojeli na chatu. Navečer začalo sypat, tak jsme se ještě v noci opět oblékli do lyžařského a jeli si užít noční jízdy s čelovkama po Generálu (bývalé sjezdovce). Do rána bylo asi 20 čísel nového prašanu, čehož jsme museli využít a i když nebylo prakticky nic vidět, rozhodli jsme se pro sjezd Revajkou z Velkého Kriváně. Odtud pak na Snilovské sedlo a pod lanovkou dolů zpět do Vrátně.

Tomáš Matera  / Kilpi Racing Team

Mohlo by vás také zajímat
Skialpy na Králickém Sněžníku
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Skialpy na Králickém Sněžníku
12. 12 .2017   1 minuta čtení
Zegama es Zegama
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Zegama es Zegama
11. 12 .2017   2 minuty čtení
Beskydská sedmička (B7) v zimním období
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Beskydská sedmička (B7) v zimním období
23. 11 .2017   2 minuty čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se