Z testování
Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu

Michal Činčiala: Běhání pod japonskými sopkami

10. 7 .2018   2 minuty čtení
Reportáž extrémního ultramaratonce a člena Kilpi Racing Teamu Michala Činčialy z jeho tréninkového pobytu v Japonsku.

Reportáž extrémního ultramaratonce a člena Kilpi Racing Teamu Michala Činčialy z jeho tréninkového pobytu v Japonsku.

Jak se v posledních letech již u mne stalo tradicí, i letos jsem se přesunul s rodinou do Japonska, kde budeme trávit celé léto až do konce srpna. Začalo zde už období dešťů, takže nás každý den vydatně skrápí déšť. Mělo by to tak vydržet asi měsíc. Je to otravné, ale už podvědomě počítám s tím, že velkou část tréninků v červnu odběhám v dešti.

Kemp v zemi vycházejícího slunce

Jaký je můj plán pro letošní pracovně-tréninkový kemp? Kromě práce, která je nedílnou součástí pobytu, mám v plánu jeden závod, tradiční Kirishima Ebino Kougen Extreme Trail. V březnu to po výbuchu sopky a následné zvýšené sopečné aktivitě vypadalo, že ze závodu nic nebude, ale v posledních pár týdnech uniká menší množství sopečných plynů, úroveň rizika byla snížena, takže závod se pravděpodobně uskuteční. Cílem je samozřejmě si zazávodit, ale vzhledem k tomu, že hlavním závodem letos pro mne bude Ultra Gobi, je ještě důležitější nezranit se, a proto to bude spíše příprava.

Přechod z rovinatého tréninku na víceméně horský terén byl po příjezdu do Japonska hodně náročný. Po pár těžkých trénincích však nohy nebolí, a tak přišel čas na pořízení krátkého videa z míst, kde teď běhám.


Červen ve znamení kopců

Můj konečný běžecký účet za červen je 821 km. Změna je hlavně v povaze tréninku, kdy jsem z rovinatých běhů přešel tady téměř výhradně na kopce. Převýšení mých tréninků se pohybuje mezi 600 a 1000 výškovými metry, což je oproti Olomouci úplně něco jiného. Zpočátku to sice hodně bolelo, psychicky i fyzicky, ale postupem času začínám cítit příznivý účinek. Vzhledem k probíhajícímu období dešťů a nyní i přicházejícímu tajfunu se zatím nejdelší tréninky pohybují kolem 50 km. Tuto sobotu se chystám do hor na svůj osobní prvovýstup na horu Širaga, včetně návštěvy svatyně Kuruson.

Za dvacet dní přijde druhý závodní vrchol sezony, Kirishima Ebino Kougen Extreme Trail. Před 10 dny sice znovu explodovala sopka Šinmoedake, ale nyní se uklidnila a zdá se, že se závod uskuteční.

Během dosavadního pobytu se zatím překonávám s pořizováním audiovizuálního materiálu, tedy hlavně videí. Vše je na mém YouTube kanálu.

Veškeré aktuální informace naleznete také na mém blogu https://www.norseman.cz/

Zde je moje poslední krátké video z běhu k jezeru Miike a svatyni Kirišimahigaši.

Z japonského Kobajaši vás zdraví Michal Činčiala.

Mohlo by vás také zajímat
Testování a focení nové kolekce 2019 v Nassfeldu
Z testování Novinky z Kilpi O Kilpi
Testování a focení nové kolekce 2019 v Nassfeldu
4. 7 .2018   1 minuta čtení
Extrémní závod Jesenický tvrďák
Z testování Ambasadoři Kilpi Racing TEAMu
Extrémní závod Jesenický tvrďák
1. 7 .2018   4 minuty čtení
KILPI HEROES RACE 2018
Z testování Novinky z Kilpi O Kilpi
KILPI HEROES RACE 2018
24. 6 .2018   1 minuta čtení

Abyste věděli o slevách a novinkách jako první!

Zobrazit vzorový newsletter Přihlásit se